Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


      


Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Σας προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την Εθνική Επέτειο της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

" Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

 

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ»

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24-3-2023

·      Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και κατοικιών από την ογδόη πρωινή, μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

·      Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

·      Ομιλίες στα Σχολεία της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης για την ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου.

 

ΩΡΑ 11:00 π.μ.

·      Κατάθεση στεφάνων των μαθητών και μαθητριών, όλων των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης στις Προτομές των Ηρώων της πόλης, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-3-2023

 

ΩΡΑ 8:30 π.μ.

·      Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου και ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων.

 

ΩΡΑ 10:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος προεξάρχοντος του Πρωτοσύγγελου της Ι.Μ Σταγών και Μετεώρων  Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη.

·      Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας, με ομιλητή τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κ. Πασχάλη Νικόλαο.

 

ΩΡΑ 11:00 π.μ.

·      Επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ Σταγών και Μετεώρων  Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη και κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ των πεσόντων. Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη υπέρ Πατρίδος πεσόντων.

·      Ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

 

 

ΩΡΑ 12:00 π.μ.

·         Παρέλαση μαθητών & μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμπάκας και του Σ.Ε.Ο. στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου.

·         Τα σχετικά της ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων και της τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων.

·         Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τ/Κ του Δήμου με ευθύνη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

·         Ομιλητές ορίζονται στις Τ/Κ οι Διευθυντές των Σχολείων.

·         Τελετάρχης έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος κ.Τζιοβάρας Ευάγγελος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.