Τελευταίες Ειδήσεις

Εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Σε μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας παρουσίασαν μία εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, έχοντας ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον και πολυδιάστατο πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα υπό την πολύτιμη καθοδήγηση από τον εκπαιδευτικό της τάξης.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δ/ντή  υπενθυμίζοντας τη σημασία της διπλής γιορτής (επανάσταση - Ευαγγελισμός Θεοτόκου) τονίζοντας την ιστορική σημασία της εξέγερσης κάνοντας αναφορά την μετέπειτα πορεία της Πατρίδος μας. Συνέχισε συμπληρώνοντας ότι η ελευθερία είναι αναμφισβήτητο και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και είναι χρέος κάθε ανθρώπου να τη σέβεται και να την υπερασπίζεται. Τόνισε ότι μόνο μέσα από ελεύθερους λαούς προάγεται η δημοκρατία και μόνο μέσα από τη δημοκρατία γεννιούνται ελεύθεροι άνθρωποι. Οι Έλληνες αγωνιστές με μηδαμινά υλικά εφόδια αλλά πλημμυρισμένοι από το πάθος για την ελευθερία, την ύψιστη αυτή αρετή και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου ξεκίνησαν τον επαναστατικό αγώνα και τα κατάφεραν φυσικά και με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, καθόσον οι Ευρωπαίοι παρακολουθούσαν άναυδοι τα γεγονότα αντικρίζοντας έκθαμβοι το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων βοηθώντας με χρήματα και εφόδια αλλά και αρκετοί πολεμώντας στο πλευρό τους σαν φιλέλληλες.
  Κλείνοντας επισήμανε ότι είναι χρέος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την πίστη μας.
  Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν σε μία ατμόσφαιρα χαράς, περηφάνειας και με πολύ κέφι το εορταστικό πρόγραμμα τους, υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους κ. Καψάλη Γεώργιοαποσπώντας το χειροκρότημα των γονιών τους και των συμμαθητών τους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.
Η ξεχωριστή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Χρόνια Πολλά με δύναμη και ελπίδα σε όλες και όλους.

                                                   Ο Δ/ντής του Σχολείου
                                                                                                                                     
                                                  Χρήστος Καραγεώργος














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.