Τελευταίες Ειδήσεις

REPowerEU: Από την κρίση στη λύση



Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00

Διαδικτυακή Εκδήλωση

 

EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας  διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «REPowerEU: Από την κρίση στη λύση» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και κατά συνέπεια η αγορά ενέργειας καθιστούν αναγκαίο να επιταχύνουμε δραστικά τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να αυξήσουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης.

Το σχέδιο REPowerEU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προκλήσεων που βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και στη δέσμη FitFor55, θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, θα αυξήσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση.

Οι στόχοι του σχεδίου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού, η ταχεία υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων με την επιτάχυνση της μετάβασης της Ευρώπης σε καθαρές μορφές ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στον διαρθρωτικό μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος της ΕΕ.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας και εφοδιασμού στη χώρα μας και κατά συνέπεια στη προσπάθεια επίτευξης της πράσινης μετάβασης, καθώς και στην παρουσίαση προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

 

 

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://tinyurl.com/ckduddmc

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.