Τελευταίες Ειδήσεις

Qatargate: Παραμένει υπό κράτηση η Εύα Καϊλή


Προφυλακιστέα παραμένει η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές. Υπό κράτηση παραμένουν επίσης ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Μαρκ Ταραμπέλα. 


Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα συνεχίσει να βρίσκεται στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, μετά τη χθεσινή απόφαση των εισαγγελικών αρχών να μην εγκρίνουν την αποφυλάκισή της.



Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσανατολίζονται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση των δικαστών, κάτι που δεν έπραξαν στις προηγούμενες αποφάσεις για τη συνέχισης της κράτησης της κας Καϊλή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή, όπως είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισής της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Sven Mary, ενώ ζήτησε και η Εύα Καϊλή να παρέμβει. Mάλιστα, η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή.



Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε χθες ότι ζήτησε την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία.


Ο Σβεν Μαρί τόνισε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.



Ο Βέλγος δικηγόρος, συμμερίζεται την άποψη της υπεράσπισης του Μαρκ Ταραμπέλα για τον «μετανοημένο» Παντσέρι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σημειώνω ότι τα στοιχεία για να παραμείνει προφυλακισμένη η πελάτισσά μου βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και που τώρα, που έχει συνάψει τη συμφωνία, είναι σαν να ορκίζεται στο Ευαγγέλιο».


Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η Εύα Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει. Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.