Τελευταίες Ειδήσεις

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων

Με σύνθημα «Ο λαός των Τρικάλων έχει κάθε λόγο και συμφέρον  να στηρίξει το ΚΚΕ να εκλέξει Βουλευτή ΚΚΕ στα Τρίκαλα»  , έγινε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Εκλογική Περιφέρεια  Τρικάλων. Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη και μέλη του Κόμματος, δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους του νομού, συνδικαλιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ , σύντροφοι και συναγωνιστές που έχουν δώσει τη μάχη ως υποψήφιοι του ΚΚΕ σε παλιότερες εκλογές, καθώς και πολλοί φίλοι του Κόμματος .

               Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, ο οποίος στην έναρξη της ομιλίας του τόνισε πως " η σημερινή εκδήλωση συνδυάζεται συμβολικά με δυο σημαντικές ιστορικές αναφορές .

Η πρώτη αφορά το χώρο που γίνεται , ο οποίος ήταν οι παλιές φυλακές των Τρικάλων , που αποτέλεσε χώρο εγκλεισμού  εκατοντάδων πολιτικών κρατούμενων , μεταξύ τους πολλών Κομμουνιστών , αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ , του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας , της ΕΠΟΝ , καθώς και του αντιδικτατορικού αγώνα, δηλαδή υπήρξε ένας ακόμη τόπος μαρτυρίου αλλά και κάστρο αγώνα πολλών αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Η δεύτερη αφορά την ημερομηνία , 23 Φλεβάρη , που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ , που συσπείρωσε εκατοντάδες χιλιάδες νέων στον αντιφασιστικό αγώνα στο πλευρό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με ψυχή , οργανωτή και καθοδηγητή το ΚΚΕ."

 Γι αυτό άλλωστε με το τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές , τησ ΚΝΕ και τησ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο των 5 απαγχονισμένων ΕΠΟΝιτών , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων , επίσης ,μεταξύ άλλων τόνισε:

« Βαδίζουμε προς τις εκλογές με δυναμική και αισιοδοξία , με όπλο τη δικαίωση των ξεκάθαρων θέσεών μας από την ίδια τη ζωή , με ασπίδα την πλούσια κοινωνική και πολιτική πείρα του Κόμματος , του λαϊκού κινήματος , ευρύτερων λαϊκών μαζών η οποία  συσσωρεύτηκε την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.

Βαδίζουμε  με αιχμή του δόρατος την πρωτοπόρα δράση μας, τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα την ξεκάθαρη γραμμή ρήξης με τη βαρβαρότητα, το σύστημα που την αναπαράγει και τη διαιωνίζει , τους παράγοντες που κρατούν τα κλειδιά , την οικονομία αυτού του συστήματος , τους πολιτικούς του διαχειριστές και υπηρέτες.

Για να  αντιμετωπίσουμε τη χιλιοσερβιρισμένη – ξαναζεσταμένη σούπα της κάλπικης αντιπαράθεσή των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χωρίς , λοιπόν , κανένα ίχνος ντροπής τσακώνονται ως   συνοδηγοί του αντεργατικού –αντιλαϊκού οδοστρωτήρα, προσπαθώντας με τη σκόνη που σηκώνουν να σκεπάσουν το φως , να επιβάλουν πιο βαθιά βαρβαρότητα.

Έτσι , με ψηλά το κεφάλι και καθαρό το μέτωπο , πρόσωπο με πρόσωπο με κάθε άνθρωπο του μόχθου, καλούμε να στηρίξει , να ψηφίσει το ΚΚΕ

Του λέμε : Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος.                  Γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή όποιο χρώμα, όποιο πρόσημο κι αν έχει. 

Τα κρίσιμο μπροστά στις εκλογές για τον λαό δεν είναι το χρώμα ή η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, αλλά η ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, του μόνου κόμματος που με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει μέσα και έξω από τη Βουλή τους αγώνες και τα δίκια του λαού.

Γιατί το κρίσιμο για το κεφάλαιο είναι η δυνατή κυβέρνηση για σταθερότητα της βαρβαρότητας , της εκμετάλλευσης , του αντιλαϊκού δρόμου

Το κρίσιμο για το λαό είναι ακριβώς το αντίθετο, γιατί σταθερότητα γι αυτούς σημαίνει ευάλωτος, ασταθής , ανασφαλής λαός  Το κρίσιμο για το λαό είναι ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα 

Γι’ αυτό για το λαό το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι ένα:

Αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Στις εκλογές κρίνεται το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα .Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Καλούμε όλους αυτούς που πληρώνουν ακριβά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν τη θέση τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να του δώσουν μεγάλη δύναμη στις εκλογές.

Αυτή η επιλογή κρίνεται στις ερχόμενες εκλογές και αυτή μπορεί να αφοπλίσει τα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα του τύπου “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, “δημοκρατία ή εκτροπή”, ενώ είναι γνωστό ότι τα κόμματα του κεφαλαίου πιστεύουν στον ίδιο "θεό", στο καπιταλιστικό κέρδος. Είναι δεσμευμένοι στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, το σκληρό υπερμνημόνιο και την "Πράσινη Μετάβαση", της αβάσταχτης ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και της διάλυσης των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι δεσμευμένοι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, συνένοχοι για τις αμερικανικές βάσεις, την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται για την απεμπλοκή».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος, γιατί την επομένη των εκλογών ο λαός θα την βρει στο πλάι του στους αγώνες και μέσα στη Βουλή

Καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να θυμηθεί πόσες φορές προδόθηκε από τους δήθεν σωτήρες, πόσες φορές απογοητεύτηκε επειδή πίστεψε ότι επιλέγει το μικρότερο κακό, που τελικά οδηγούσε σε μεγαλύτερο κακό.

Να στηρίξει το ΚΚΕ που είναι το μόνο προοδευτικό και σύγχρονο κόμμα, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή ενός συστήματος που έχει σαπίσει και η μπόχα του υπάρχει σε κάθε πτυχή της ζωής και όχι για τη διαιώνισή του και τη δήθεν καλυτέρευσή του.

Στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων συνολικά, αλλά και στα Τρίκαλα υπάρχουν δοκιμασμένα στελέχη τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια (αριστερά και δεξιά), το κλείσιμο κλινικών σε νοσοκομεία , , και Κέντρων Υγείας, το νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, το νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που καταργεί συλλογικές διαπραγματεύσεις και βάζει εμπόδια στην απεργία, έχουν ψηφίσει ως ιδιώνυμο αδίκημα την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφού θεωρούν ότι σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί, γι' αυτό και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μόνο... 25.672 πλειστηριασμοί.

Απέναντι σε όλους αυτούς, το ΚΚΕ έχει στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να αντιπαλέψουν και να μπλοκάρουν όλα όσα αντιλαϊκά ψήφιζαν από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

          Σας παρουσιάζουμε σήμερα το σύνολο του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο. Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από αγωνιστές, συντρόφους που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν καθημερινές μάχες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις, που μπαίνουν μπροστά για τη διεκδίκηση βασικών εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη ώστε από τα Τρίκαλα να σταλεί μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος, να συμβάλλουμε στην άνοδο του ποσοστού του Κόμματος συνολικά και στην εκλογή Κομμουνιστή Βουλευτή στα Τρίκαλα  Να εκφραστεί και στην κάλπη η μεγάλη απήχηση των θέσεων και της δράσης του Κόμματος όλ' αυτά τα χρόνια, αυτό που συναντάμε στην καθημερινή μας επαφή με το λαό.

 

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Νομό Τρικάλων συγκροτούν οι:

  • Καΐκης Γεώργιος, 60 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ . Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων από το 2002, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τρικκαίων από το 2006. Υπήρξε πρωταθλητής στίβου στους δρόμους ταχύτητας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων, Βαλκανιονίκης στίβου με την Εθνική Ομάδα, μέλος της Εθνικής Ομάδας για μια 10ετία με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκούς αγώνες.
  •  Κανταρτζής Αχιλλέας, 64 ετών, δικηγόρος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής Τρικάλων (εξελέγη στις εκλογές του 1996 , του 2007 και του Μάη 2012).
  •  Καπέτη Γεωργία του Παντελή, 36 ετών, εκπαιδευτικός - φιλόλογος. Απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας (της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας - ΟΙΕΛΕ).
  •  Λιατίφης Γεώργιος, 40 ετών, μηχανολόγος - μηχανικός. Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
  •  Ντουρλιός Λάμπρος, 44 ετών, μηχανολόγος μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων. Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Θεσσαλίας.
  •  Στάμου Έφη, 49 ετών, δικηγόρος αυτοαπασχολούμενη, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, δραστηριοποιήθηκε στο γονεϊκό κίνημα ως μέλος ΔΣ Συλλόγων Γονέων.








 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.