Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: Νομοθετική ρύθμιση για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού


Η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια (servicers) να προχωρούν σε διαδικασίες πλειστηριασμού για δάνεια τα οποία τους έχουν μεταβιβαστεί δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα. Επιβεβαιώνει όσα προβλέπει ο Ν.4354/2015 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (o οποίος σήμερα διαμαρτύρεται) σχετικά με τη δυνατότητά τους να διενεργούν δικαστικές και εξώδικες ενέργειες επί των απαιτήσεων που τους μεταβιβάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της διενέργειας πλειστηριασμού. 

  

Ήδη, ωστόσο, η σημερινή Κυβέρνηση έχει ψηφίσει και έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά εργαλείων για τη στήριξη και τη διευκόλυνση των οφειλετών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξόφληση των δανείων τους. Ένα από τα εργαλεία αυτά είναι και ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Και το εργαλείο αυτό -όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- πρόκειται να βελτιωθεί, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναληφθεί εντός της εβδομάδας και θα προβλέπει μεταξύ άλλων: 

  

-Υποχρέωση των διαχειριστών δανείων να αιτιολογούν την ενδεχόμενη μη συναίνεσή τους στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος και να την αναρτούν δημόσια στην πλατφόρμα. 

  

-Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού για να μπορούν να εντάσσονται οφειλέτες και με μία και μοναδική οφειλή. 

  

-Ένταξη και νέων κατηγοριών οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση. 

  

-Κατάργηση της ποινής προεξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο και μείωση του επιτοκίου ρύθμισής τους. 

Οι πολίτες έχουν καταλάβει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και θα στηρίξουν και πάλι στις εκλογές ΝΔ και ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.