Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδρομή με την ενορία της Διάβας.


Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Επισκόπου μας κ. Θεοκλήτου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 η ενορία μας πραγματοποίησε μία ακόμη εκδρομή. Ταξιδέψαμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

80 ταξιδιώτες (οι περισσότεροι από Διάβα, ακολούθως Καλαμπάκα και Τρίκαλα), με δύο λεωφορεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Tsiatsios Tours από την Καλαμπάκα, επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή και προσκυνήσαμε τον τάφο του αγίου Παϊσίου. Συγκίνηση και δέος για μία τέτοια σύγχρονη άγια μορφή που βοήθησε πολύ κόσμο στη ζωή αυτή. Εκεί μιλήσαμε με μοναχές που κατάγονται από τα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, θαυμάζοντας το λαμπρό αυτό καλλιτέχνημα από αρχιτεκτονικής πλευράς και τις βυζαντινές αγιογραφίες. Εκεί προσκυνήσαμε τη λάρνακα με τα ιερά λείψανα του αγίου και τον τάφο του. Στο τέλος, κατεβήκαμε στην κρύπτη του ναού, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο άγιος Δημήτριος.

Ακολούθως, έχοντας ελεύθερη ώρα για καφέ και φαγητό περπατήσαμε στην παραλία και στον Λευκό Πύργο, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης συντροφιά με έναν πολύ καλό καιρό και τη μαγευτική θέα της θάλασσας.

Για το τέλος αφήσαμε την προσφυγική Καλαμαριά. Η Καλαμαριά είναι πανέμορφη πόλη που σε καλεί να μην φύγεις ποτέ από εκεί. Επισκεφτήκαμε την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και συγκεκριμένα τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκεί μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος μαζί με τους συνεργάτες του. Μας μίλησε στον Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητο και με συγκίνηση μας μίλησε για την πνευματική σχέση του με τον εφημέριο της Διάβας π. Ηρακλή Φίλιο εδώ και 23 χρόνια. Ο εφημέριος της Διάβας στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε στις όμορφες πνευματικές στιγμές κοντά στον κ. Ιουστίνο, στις ευεργεσίες που δέχτηκε από τον ίδιο και στην μεγάλη αγάπη που έχει προς το πρόσωπό του. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μας μοίρασε γλυκά κι από ένα δώρο - κόσμημα με την Παναγία Σουμελά.

Αναχωρήσαμε αργά το απόγευμα για την Διάβα, έχοντας όλοι ευχάριστες εμπειρίες και περνώντας αξέχαστες στιγμές σε μία εκδρομή που θα έχει συνέχεια στη σειρά εκδρομών της ενορίας μας που θα έχουν προσκυνηματικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Και εις άλλα. Δόξα τω Θεώ!

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.