Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Χατζηγάκη – Αγοραστού για τον Τρικαλινό τουρισμό


Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε τη Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης, ενόψει της θεματικής εκδήλωσης που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου για τον Τουρισμό και κεντρικό ομιλητή τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια.

Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει τα τελευταία 13 χρόνια η Περιφέρεια και τις καλές πρακτικές που ακολουθεί όσον αφορά τον Τουρισμό, έτσι ώστε να έχει καταστεί η Θεσσαλία ένας εκ των κορυφαίων προορισμών της χώρας μας, συνολικά σαν γεωγραφικό διαμέρισμα. Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε σημαντικά προγράμματα επενδύσεων που υλοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια, την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο δεκάδων ξενοδοχειακών μονάδων, τη δημιουργία τεσσάρων Μουσείων στην Π.Ε. Τρικάλων (Μουσείο Τσιτσάνη, Θεόπετρας, Καλαμπάκας), τη στήριξη των τουριστικών προγραμμάτων μέσω του «ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ», αλλά και το νέο φιλόδοξο σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του Γεωπάρκου Μετεώρων-Πύλης και την ένταξή του στον κατάλογο της UNESCO.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο Κώστας Αγοραστός μας δείχνουν πόσα πολλά και σπουδαία μπορούμε να πετύχουμε, αν προχωράμε με σχέδιο και προγραμματισμό. Το γεγονός ότι έχει καταστεί όλη η Θεσσαλία τουριστικός προορισμός για 12 μήνες το χρόνο λέει πολλά. Και δεν είναι μόνο αυτά τα έργα που φαίνονται, είναι και παρεμβάσεις όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου που εξασφαλίζει τις ασφαλείς μετακινήσεις ή η ενίσχυση των μονάδων Υγείας, ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι επισκέπτες μας, που κάνουν τη διαφορά και δείχνουν πως όλα ξεκινάνε από τη βάση. Ο Τουρισμός είναι το καλό χαρτί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα ακόμη για την Π.Ε. Τρικάλων. Για όλα αυτά θα συζητήσουμε την Κυριακή με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και έμπειρους τεχνοκράτες. Για να βρούμε τρόπους να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.