Τελευταίες Ειδήσεις

ΘΕΌΠΕΤΡΑ: Το σπήλαιο της Καλαμπάκας στη σκιά των βράχων των Μετεώρων

 Με μια καθόλα εύστοχη ανάρτησή ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Κώστας Τόλης δίνει το δικό του μήνυμα για το σπήλαιο της Θεόπετρας που παραμένει κλειστό ενώ θα έπρεπε να δέχεται καθημερινά επισκέπτες για  να το θαυμάσουν...με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική τοπική βιομηχανία και την τόνωση της οικονομίας στην περιοχή...

"Αισθάνομαι δέος και ευλογία που στέκομαι σε ένα μέρος στο οποίο είχε καταγραφεί ζωή πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Χρεώνεται στις ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Vaios Ziakas το γεγονός της ανάδειξης και αξιοποίησης του Σπηλαίου παρόλο που ΔΕΝ αποτελούσε αρμοδιότητα της Τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Συνέβαλε με την εκπόνηση μελετών -που ευγενικά παραχώρησε στο υπουργείο πολιτισμού- τα μέγιστα στη λειτουργία του σπηλαίου και του κέντρου ενημέρωσης που λειτουργεί σε χώρο δίπλα από αυτό. Στη χθεσινή μου μετάβαση στη Θεόπετρα επισκέφθηκα το χώρο του σπηλαίου που δυστυχώς όμως  για ένα ακόμη χρόνο παραμένει κλειστό. Στη συνέχεια μας υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Θεόπετρας  στην όμορφη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης όπου διαπιστώσαμε πως όταν  κάποιοι άνθρωποι με θέληση για προσφορά,   ενεργοποιήσουν συνεργασίες μπορούν να αναδείξουν και να  προωθήσουν το τόπο τους".




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.