Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη του Χρήστου Σιμορέλη στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων






Επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή Χρήστου Σιμορέλη πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη το πρωί στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων.Ενημερώθηκε προσωπικά από τον κ. Γιώργο Μπατατόλη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του. Το Κέντρο Υγείας Τρικάλων στέκεται δίπλα στον πολίτη με παροχές, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας υπερέβαλαν εαυτόν. Χαρακτηριστικά, ο διευθυντής  τόνισε πως σήμερα με το υπάρχον προσωπικό της δομής πραγματοποιούνται 5000 μικροβιολογικές εξετάσεις το μήνα, 50 ακτινογραφίες τη μέρα κλπ, ενώ ως εμβολιαστικό κέντρο έχει ως τώρα πραγματοποιήσει 100.000 εμβολισμούς.

Ο κ. Μπατατόλης δεν παρέλειψε να τονίσει στον κ.Σιμορέλη την αναγκαιότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με την ύπαρξη περισσότερων ειδικών ιατρών. Ειδικά τα τελευταία 3 έτη ανέλαβαν υπηρεσία μέσω ΑΣΕΠ 2 μόνιμοι γιατροί, ενώ υπάρχουν γιατροί του, όπως η παιδίατρος, που παρέχουν υπηρεσίες με μπλοκάκι.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Κ.Υ. Τρικάλων ανέφερε την έλλειψη του οργανογράμματος, πράγμα που στην πράξη για το προσωπικό σημαίνει τη μη δυνατότητα εξέλιξής του από κλάδο ΤΕ σε ανώτερο κλάδο ΠΕ. Επίσης ο σύλλογος επεσήμανε την αναγκαιότητα για την  αποκατάσταση του αισθήματος άδικης διάκρισης αναφορικά με την επικείμενη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που δημιουργήθηκε σε εργαζομένους διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων υψηλού επαγγελματικού κινδύνου. Ο διαχωρισμός που έθεσε η κυβέρνηση για την εφαρμογή του ανά χώρο εργασίας, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα σε 5 κατηγορίες με διακύμανση του επιδόματος από τα 70 ως τα 200 ευρώ ζητούν να καταργηθεί και να τηρηθεί η ισονομία απέναντι στους υπαλλήλους.

Ο κ. Σιμορέλης τους υπογράμμισε πως είναι χρέος μας να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.