Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα | Τσίπρας: Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των αγροκτηνοτρόφων


Περιοδεία στη δυτική Θεσσαλία πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Επισκέφθηκε κτηνοτροφική μονάδα στην Φιλύρα Τρικάλων και συζήτησε με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κόσμου τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και να τα καταφέρουν να επιβιώσουν, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις δουλειές στην ύπαιθρο, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή του επίσκεψη στην κτηνοτροφική μονάδα του Ηλία Κουκοτσέλου στην Φιλύρα Τρικάλων

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους γιατί βλέπουν πως δεν θα τα βγάλουν πέρα.

Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, έχει ένα ακόμη αρνητικό προβάδισμα στην ΕΕ: έχει τη μεγαλύτερη απόκλιση τιμών για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, από την τιμή που παίρνει ο παραγωγός στο χωράφι μέχρι την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι. Αυτή η απόκλιση είναι κατά μέσο όρο 300%!»

Οι αγρότες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι στάσιμες και από την άλλη το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη. κατέλειξε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.