Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Τροπολογία για τον εξωδικαστικό -Με ευθύνη και κοινωνική δικαιοσύνη πάντα δίπλα στους πολίτες


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, η οποία θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας, αναφέρει ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογραμμίζει ειδικότερα ότι οι νέες ρυθμίσεις, «βελτιώνουν το ισχύον πλαίσιο, προς όφελος των συμπολιτών μας, αλλά και προς την κατεύθυνση της συνολικής λύσης πάνω σε αυτό το δύσκολο και μεγάλο πρόβλημα».

Συγκεκριμένα με τις νέες ρυθμίσεις, οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων υποχρεώνονται να δημοσιοποιούν εγγράφως τις αιτίες της απόρριψης των ρυθμίσεων που παράγει αυτόματα η πλατφόρμα.

Καταργείται η ποινή προεξόφλησης των οφειλών προς το δημόσιο.

Διευρύνεται η προστασία, καθώς θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό και οφειλέτες με μια και μοναδική οφειλή, όπως για παράδειγμα τα νοικοκυριά με ένα στεγαστικό.

Επιπρόσθετα θα μπορούν να εντάσσονται και οφειλέτες που έχουν οφειλές υπέρ τρίτων (πχ. προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση)

Tο επιτόκιο της ρύθμισης οφειλών μέσω εξωδικαστικού στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχει πλέον σταθερό επιτόκιο 3%.

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας, «το δίχτυ ασφάλειας για τους ευάλωτους οφειλέτες γίνεται ακόμη πιο πυκνό: ο πιστωτής θα πρέπει αυτόματα να αποδεχθεί ρύθμιση ως και 420 δόσεις ή και κούρεμα μέχρι και 90%, όταν δεν έχει τίποτε να εισπράξει, αν δηλαδή ο οφειλέτης έχει αποδεδειγμένα χαμηλό εισόδημα χωρίς περιουσία».

«Είναι μια πολιτική», υπογραμμίζει ο κ. Λιούτας, «η οποία στηρίζει πάρα πολύ τους συμπολίτες μας και ειδικότερα όσους έχουν μεγάλη ανάγκη».

«Χωρίς αυταπάτες, χωρίς κενές υποσχέσεις. Με ευθύνη και λύσεις δίπλα στην κοινωνία! Πάντα με πράξεις. Πάντα δίπλα στον πολίτη».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρνει ρυθμίσεις και λύσεις και πάνω στο ζήτημα των κατεχόμενων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αναφέρει επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, τονίζοντας ότι και οι ρυθμίσεις σε αυτό το ζήτημα έρχονται και δίνουν λύσεις σε εκκρεμή ζητήματα και βοηθούν πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.