Τελευταίες Ειδήσεις

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»


Μένανδρος (342-290 π.Χ.)

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        Πρωτόγνωρα πράγματα γίνονται στην πολιτική της χώρας με κυρίως υπεύθυνο τον «Ανεύθυνο» Πρωθυπουργό.

        Διανύουμε τρείς μήνες και είμαστε μέσα σ’ ένα τοξικό και υβριδικό κλίμα προεκλογικής προετοιμασίας, χωρίς να έχουν προξηρυχθεί εκλογές.

        Αυτό δεν ξανάγινε ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας.

        Αλωνίζουν, κυριολεκτικά, όλη την χώρα όλοι τους χωρίς να υπάρχει προκύρυξη και άπαντες κινούνται στα πλαίσια του «ενδεχομένως».

        Φυσικά ο λόγος για τις πρώτες πρόωρες εκλογές, με την Απλή Αναλογική, που θαναι καταλυτικές για την πορεία της χώρας.

        Η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών, της Ν.Δ., κυρίως, επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος Ιουλίου δηλ. με το κλείσιμο της τετραετίας.

        Κι αυτό γίνεται, γιατί γνωρίζουν πως με την πρώτη κάλπη, που πιθανολογείται, για τις 9 Απριλίου, ημέρα των Βαίων, μετά και το «πράσινο φως» από την Εκκλησία, 80 περίπου βουλευτές της Ν.Δ. δεν θα επανεκλεγούν.

        Άραγε η ημερομηνία προκήρυξης θα ναι η 10η Μαρτίου, μα ημέρα ορόσημο για το πολιτικό σύστημα.

        Μέχρι τότε θα έχει τελειώσει η κυβέρνηση το νομοθετικό έργο και φυσικά θα ανοίξει επίσημα ο δρόμος της εκλογικής αναμέτρησης.

        Ο Πρωθυπουργός ψάχνει να βρει «πολιτικό ξέφωτο» για να κερδίσει ό, τι μπορεί.

        Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτόν και την καθεστωτική παρέα του Μαξίμου, δεδομένου ότι επι τέσσερα χρόνια, αντί να λύσει προβλήαμτα της κοινωνίας, προσέθεσε κι άλλα.

        Είπε πολλά ψέμματα προεκλογικά το 2019 και έκανε κάκιστες επιλογές, τις οποίες η κοινωνία δεν τις ξεχνά.

        Την συμφωνία των Πρεσπών, που αφορούσε την Μακεδονία και τους πολίτες αυτής της περιοχής και που είχε υποσχεθεί την ανατροπή της, όχι μόνο δεν την απέτρεψε, αλλά την στήριξε.

        Έτσι στη Βόρειο Ελλάδα θα υποστεί μεγάλο «Βατερλό», ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα μάλλον θα έχουμε ξανά «την καταστροφή» του Δράμαλη στα Δερβενάκια…!

        Θέματα οικονομικά, ενεργειακά, συνταξιοδοτικά, πλειστηριασμοί, θέματα υγείας και παιδείας τα …χειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

        Δανειολήπτες,Συνταξιούχοι, Υγειονομικοί, Εκπαιδευτική, Καλλιτέχνες, Μικρομεσαίοι, Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση και από «ΘΑ» έχουν χορτάσει.

        Αντί να στηρίξει η κυβέρνηση τον Λαό, στήριξε τους Ολιγάρχες της Ενέργειας και της Επισιτιστικής Αλυσίδας.

        Η Ακρίβεια και η Αισχροκέρδεια, που είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατέστρεψε την κοινωνία και ο οικογενειακός προϋπολογισμός φτάνει μόνο για 15 μέρες.

        Δουλειές δεν υπάρχουν και από τις 800.000 οικονομικούς μετανάστες οι 600.000 δεν ξαναγυρίζουν  στην πατρίδα. Μέσα σ’ αυτούς είναι και 20.000 Γιατροί. Αυτά γράφει η τελευταία επίσημη Έρευνα για το θέμα αυτό.

        Να γιατί διαλύθηκε η Κοινωνία, τα Νοσοκομεία και η Παιδεία.

        Όσα κι αν τάξει ο Μητσοτάκης, το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

        Επί τέσσερα χρόνια έστρεψε την πλάτη στους πολίτες, διέλυσε την φυσιογνωμία της Ν.Δ. και έφερε μέσα τα «ΞΟΑΝΑ» της ψευτοΑριστεράς, του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και τους ΛΟΑΤΚΙ.

        Ο Λαός γνωρίζει πλέον τα βρώμικα παιχνίδια του Μαξίμου και των Μ.Μ.Ε. και δεν θα πέσει στην παγίδα που έπεσε το 2019.

        «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» όπως έλεγε ο Μένανδρος (342-290π.Χ) και αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολίτες.

        Το αφήγημα του Μητσοτάκη, περί βεβαίας νίκης, δεν πείθει κανέναν, ενώ ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή «Κυβέρνηση των Ηττημένων», που θα αφήνει έξω την Ν.Δ., είναι ο μεγάλος εφιάλτης, του Αυταρχικού και Ανίκανου Πρωθυπουργού.

        Πάντως, οι Τούρκοι, λίγες μέρες μετά την Βιβλική καταστροφή, συνεχίζουν τον «χαβά» τους με τις υπερπτώσεις και με τις ασκήσεις σε Αιγαίο και αυτό θα ναι ένα ακόμα πρόβλημα για τον Μητσοτάκη.

        «τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς» λέγει μια σοφή παροιμία.

        Για τον Πρωθυπουργό και για τους καρεκλοκένταυρους της κυβέρνησης, του κράτους και του Μαξίμου, που έγιναν… πάπλουτοι ισχύει το «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», που είπε ο Αίσωπος.

       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.