Τελευταίες Ειδήσεις

Συντάξεις: Ποιες οι προϋποθέσεις για το έκτακτο επίδομα έως 300€ για συνταξιούχους


Έκτακτο μπόνους για 900 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Το επίδομα θα κυμανθεί από 200 μέχρι 300 ευρώ, και θα αρχίσει να δίδεται από τον Μάρτιο.


O κύβος ερρίφθη  για το έκτακτο bonus στους συνταξιούχους με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει σήμερα επίδομα 200-300 για όσους είχαν προσωπική διαφορά.


«Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτο κανένα συνταξιούχο εντός δημοσιονομικών ορίων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το έκτακτο bonus  θα είναι κλιμακωτό και θα δοθεί  με εμβόλιμα πληρωμή στους δικαιούχους τον Mάρτιο ενώ οι δικαιούχοι θα είναι κοντά στις 850.000-900.000.


Τα μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν 140.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καμία ενίσχυση ούτε μέσω της αύξησης του 7,75%, ούτε μέσω της επιταγής ακρίβειας αλλά ούτε και μέσω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και λαμβάνουν σύνταξη από 800-1000€.


Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις αλλά και επαναφορά της 13η σύνταξης.


«Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα», δήλωσε ένας συνταξιούχους.


«Το 70% της σύνταξης πηγαίνει σε λογαριασμούς και σούπερ μάρκετ».


Ένας συνταξιούχος με σύνταξη 850 € που είχε προσωπική διαφορά και δεν έλαβε καμία άλλη ενίσχυση θα λάβει ως έκτακτο επίδομα 300 €.


«Αφού επί 3,5 χρόνια εξαπάτησε και αδιαφόρησε για τους συνταξιούχους, τώρα προεκλογικά, ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό και αναντίστοιχο επίδομα, που ήδη έχει φάει η ακρίβεια».


Από τι θα εξαρτηθεί το ύψος του επιδόματος

Τέσσερις είναι οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν από το υπουργείο Εργασίας για το επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους:


1) Εάν έλαβαν την αύξηση του 7,75%


2) Το ύψος της σύνταξης


3) Στον αλγόριθμο του υπολογισμού θα μπει και το εάν οι εν λόγω συνταξιούχοι έλαβαν τα Χριστούγεννα επιταγή ακρίβειας.


4) Άλλος ένας παράγοντας είναι εάν οι συνταξιούχοι ωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.


«Τα μεγαλύτερα ποσά θα τα λάβουν όσοι δεν ενισχύθηκαν από προηγούμενα μέτρα στήριξης», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος.


«Ο πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση», είπε ο κ. Μάντζος.


«Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων», ανέφερε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.