Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνα Παπακώστα: Τέλος του 2023 θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ε65, από Τρίκαλα μέχρι Καλαμπάκα



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το οποίο θα συνδέσει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά και στη συνέχεια βορειότερα με την Εγνατία Οδό, δήλωσε ότι: «Με το καλό λοιπόν, να έρθουμε στο τέλος του 2023 να εγκαινιάσουμε και να δώσουμε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα, από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα».

 

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων για τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, όπου εκεί η χώρα είχε μείνει πίσω.

 



 

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη πριν λίγες ημέρες, εξήγγειλε την έναρξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας- Κοζάνης.

 

Η Τρικαλινή Βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τόσο με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, όσο και με τις σημερινές δηλώσεις του, αφού η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας - Κοζάνης, τέθηκε σαν ένα από τα πρώτα θέματα από την ίδια, τόσο το Σεπτέμβριο του 2019, σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και το Μάϊο του 2021, σε συνάντηση εργασίας της με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τέθηκε σαν θέμα και κατά τη συνάντησή της με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τον Αύγουστο του 2022.

 

Η εν λόγω σιδηροδρομική σύνδεση αποτελούσε χρόνιο αίτημα για τους κατοίκους της Καλαμπάκας και αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, με πολύ σημαντικά οφέλη για τους πολίτες του Ν. Τρικάλων.

 

Ιστορικό

 

Το Σεπτέμβριο του 2019, σε συνάντηση εργασίας που είχε η ίδια με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, έθεσε μεταξύ άλλων επιτακτικών αναγκών για έργα υποδομών στο Νομό Τρικάλων και την έλλειψη σιδηροδρομικών συνδέσεων των Τρικάλων με την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

 



 

Το Μάϊο του 2021, σε συνάντηση εργασίας που είχε η Κατερίνα Παπακώστα με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, έθεσε το θέμα της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα - Σιάτιστα - Κοζάνη, έργο το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα αρκετά εκατομμύρια ευρώ για μελέτες, δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του και για το οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το 2019 να απενταχθεί από το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών.

 



 

Η προσπάθεια όμως της Τρικαλινής Βουλευτού δεν σταμάτησε εκεί. Μαζί με άλλους Βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικούς αξιωματούχους, συνέχισαν να επισκέπτονται και να πιέζουν τους αρμόδιους φορείς, για το εν λόγω έργο.

 

Τον Αύγουστο του 2022 σε συνάντηση, που είχε η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα με τον Πρωθυπουργό για κρίσιμα ζητήματα του νομού Τρικάλων, έθεσε μεταξύ άλλων και την ανάγκη άμεσης προώθησης της υλοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας - Κοζάνης.

 

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης και του ιδίου στο σύνολο των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ν. Τρικάλων και υποσχέθηκε ότι θα ελέγξει και θα διερευνήσει και το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας - Κοζάνης και θα αποφασίσει.

 



 

Τελικά, τα ευχάριστα νέα για την έναρξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας - Κοζάνης, εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2023, τόσο κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, όσο στη σημερινή επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Ε65 στα Τρίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.