Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόταση δυσπιστίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης - Aποκάλυψε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ


Πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των υποκλοπών.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως αρχηγό του εγκληματικού δικτύου και του παρακράτους τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι αυτός έστησε το δίκτυο παρακολουθήσεων μέσα από το Μαξίμου.Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από την ενημέρωση που του παρείχε η ΑΔΑΕ επιβεβαιώθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ κ. Λαλούση, του συμβούλου ασφάλειας κ. Δικόπουλου και του πρώην και νυν διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Λάγιου και Αλεξόπουλου.


«Για τον Υπουργό Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που εκδόθηκαν από 11/20 έως 05/21. Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ οκτώ μήνες με διατάξεις που η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανά δύο μήνες. Υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις παρακολούθησης του Υπ.ενέργειας. Για τους στρατιωτικούς 7/20 ως 5/22.


Η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς στρατεύματος για περίπου δυο χρόνια.  Η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας, ο Υπ.Ενέργειας. Το ερώτημα είναι ήταν οι αρχηγοί επικίνδυνοι για εθνική ασφάλεια; Για κατασκοπεία; Αν ήταν ύποπτοι γιατί έμειναν στη θέση τους;


Η κα Βλάχου είναι μέλος κι αυτή του ρυπαρού δικτύου; Γιατί παραμένει στη θέση της κι ενώ επισήμως έχω ζητήσει την απομάκρυνση της για να οδηγηθεί η χώρα με ομαλότητα  Αρχηγός του εγκληματικού δικτύου ο Πρωθυπουργός της χώρας. Γι ‘αυτό μένει στη θέση της» είπε.


Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα εξαντλήσει κάθε δικαίωμα που το Σύνταγμα και η Δημοκρατία προσφέρει. Μίλησε για βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες του Πρωθυπουργού καλώντας τον να παραιτηθεί.


«Η παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα» τόνισε και πρόσθεσε: «μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και αποδειχθεί, επειδή θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια δημοκρατική Πολιτεία ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του. Για τους λόγους αυτούς καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας προς τον λαό για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.