Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό. Ναι στην ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών των Βαλκανίων, ενάντια στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για πρόταση ψηφίσματος, για το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, εξέφρασε την αντίθεση της στο συγκεκριμένο ψήφισμα που διαπνέεται από εθνικιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο και ανέφερε τα εξής:

«Το ΚΚΕ, είχε καταψηφίσει στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτή όχι μόνο δεν έλυνε κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα τη χαρακτηρίσαμε ως απαρχή νέων επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και όλης της Βαλκανικής.

Είχε υπογραμμίσει τότε, ότι την συμφωνία των Πρεσπών, την συναποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση Ζάεφ, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, για να βάλουν άμεσα στο ΝΑΤΟ, την γειτονική χώρα, προκειμένου να πετύχουν, την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, υπηρέτησαν με συνέπεια τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η Ν.Δ στη συνέχεια, όπως και τα στελέχη όλων των αστικών κομμάτων σε Περιφέρειες και Δήμους, μετατρέποντας παράλληλα την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και ταυτόχρονα τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και της Ν.Δ στη συνέχεια, συνυπέγραψαν όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, για πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία και τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Ουκρανία. 

 Σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανοίγουν ξανά κι άλλα μέτωπα στη γειτονιά μας (Κόσσοβο, Βοσνία, κλπ.), αποδεικνύεται ο επικίνδυνος ρόλος και της Συμφωνίας των Πρεσπών για τους λαούς της περιοχής, όπως και συνολικά η παρουσία των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε στα Βαλκάνια, η οποία ενισχύει την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, καλύπτει την κατοχή του 40% της Κύπρου, αυτοί αιματοκύλισαν και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, αναγνώρισαν ως κράτος το Κόσσοβο, σπρώχνουν τα σχέδια συγκρότησης της «Μεγάλης Αλβανίας», που θα είναι υποχείριο στους σχεδιασμούς τους, σε βάρος των συμφερόντων των λαών της Βαλκανικής.

Η ίδρυση και αναγνώριση «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών διατήρησε σκόπιμα και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, προκειμένου να αποτελούν μια διαρκή "εστία" αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Βαλκανίων, ανάλογα με το τι επιτάσσουν κάθε φορά τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστών, που αξιοποιούνται από τις φασιστικές/ακροδεξιές δυνάμεις, για να υποδαυλίσουν το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος μεταξύ των γειτονικών λαών, που μέσα σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών, μόνο δεινά θα φέρει για το λαό της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών, παίζουν οι ακροδεξιές/φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις σαν την Χρυσή Αυγή και τα άλλα σχήματα που έφτιαξαν τα καταδικασμένα στελέχη της (Κασιδιάρης. Λαγός), που με το προσωπείο του ψευτοπατριωτισμού προσπαθούν να μολύνουν τις συνειδήσεις λαικών στρωμάτων, με το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη συγκέντρωση φασιστικών/ναζιστικών ομάδων στη Φλώρινα, που έχουν καταδικαστεί σαν εγκληματικές, τόσο στη συνείδηση του λαού όσο και από την αστική δικαιοσύνη. Σκοπιμότητες εξυπηρετούν άλλωστε και κινήσεις όπως η ίδρυση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας». 

Η αντίθεση μας  στην  αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «εθνότητας» δεν μπορεί να οδηγεί σε ενοχοποίηση τμήματος του πληθυσμού της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας που χρησιμοποιεί το δικό του ιδίωμα και διάλεκτο, διατηρεί και αναπτύσσει τα  ήθη και  τα έθιμα του, όπως έχει δικαίωμα.

Οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες και η νεολαία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους γειτονικούς λαούς, αφού αντικειμενικά κοινά είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν όλους, κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες τους.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ, δεν έμεινε μόνο στην καταψήφιση της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά καλεί το λαό, σε αγώνα μέσα από το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γίνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενάντια στην συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτούς, ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Για να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Μεσόγειο, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία.

Ενάντια στον φασισμό, στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό, ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών των Βαλκανίων και ευρύτερα, για την ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.