Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΜΟΜΦΗΣ…!


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

 

            Χωρίς να έχουν προκηρυχθεί ακόμα οι πρόωρες εκλογές η πολιτική αρρένα, είναι τοξική και επικίνδυνη.

            Η εικόνα της Βουλής των Ελλήνων, δηλ. του Ναού της Δημοκρατίας, μετατράπηκε σε … λαχαναγορά, με ακατανόμαστες εκφράσεις και με γλώσσα πεζοδρομίου.

            Ας δούμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή για να αναπλάσουμε στην μνήμη μας παραστάσεις που δεν τιμούν κανέναν και που αποδοκιμάζονται σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας.

            Κατ’ αρχήν όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση έκανε την πρόταση μομφής με στόχους τις υποκλοπές και γενικά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, κανένας Έλληνας δεν περίμενε να γίνει πιο … σοφός από τις συζητήσεις αυτές.

            Δεν περίμεναν οι πολίτες να δουν ΦΩΣ, ούτε για τους κοριούς, ούτε για τα χρέη των κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ούτε για τα λάθη επι πανδημίας και φυσικά ούτε για τα κοινωνικά εγκλήματα και για τους πλειστηριασμούς 700.000 σπιτιών.

            Η προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας ήταν ορατή στους πάντες, όπως ήταν ορατή και η διεύρυνση της ατζέντας κατά την προεκλογική αντιπαράθεση.

            Και ενώ το σφυροκόπημα γίνονταν από όλη την Αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης βρέθηκε απομονωμένος απ’ όλο τον πολιτικό κόσμο.

            Εντύπωση προκάλεσε το ότι δεν πήγε να καθήσει δίπλα του κανένας Υπουργός, και απόντες ήταν τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Καραμανλής όπως και ο Πάτσης.

            Μόνος ο Μητσοτάκης, χωρίς … συμμάχους έδειξε πως μένει μόνος και στο πολιτικό παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που κάνουν λόγο για κυβέρνηση όλων, πλην Μητσοτάκη, ή για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

            Κατόρθωσε, βεβαίως, ο Πρωθυπουργός από Ένοχος να κάνει και Συνενόχους τους 156 βουλευτές της κυβέρνησής του, την στιγμή που δημοσκοπικά γκρεμίζεται.

            Καμία λύση για την Ακρίβεια, που … καταβροχθίζει τους πολίτες και τους μετατρέπει από φτωχούς σε άθλιους και καμία απάντηση, για τους ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, που δεν πήραν ούτε ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ.

            Οι διάλογοι της «ντροπής» έδειξαν, πάντως, πόσο βαρειά άρρωστο είναι το πολιτικό σύστημα και μάλιστα η Ν.Δ. του Μητσοτάκη.

            Βαρύ και ασήκωτο το πολιτικό κλίμα και η κυβέρνηση, ψυχορραγεί υπό το βάρος των Σκανδάλων, της Διαπλοκής και της Διαφθοράς. Το Μαξίμου τρέμει τις σκιές για τα εξοπλιστικά και για νέες αποκαλύψεις για την δράση Υπουργών της κυβέρνησης.

            Οι εκφράσεις «Ένοχος ή Βλάξ» και «μειωμένου καταλογισμού», που είπε ο Τσίπρας, για τον Μητσοτάκη έφεραν αμηχανία στην κυβέρνηση και οργή.

            Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που, Άγκυρα και Ουάσινγκτον, κάνουν λόγο για «Αδέσποτες» Βραχονησίδες στο Αιγαίο.

            Πάντως με ένα «κράτος» στην Ενταντική και ένα «παρακράτος» στη δράση δεν μπορούν οι πολίτες αυτής της χώρας και η Νέα γενιά να είναι αισιόδοξοι  για το μέλλον τους και για το μέλλον της πατρίδας.

            Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δυστυχώς, είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό.

            Η Ελληνική Μυθολογία βρήκε τον Ηρακλή να καθαρίσει την «Κόπρο του Αυγεία» με τα 3.000 βόδια.

            Η Ελληνική πολιτική σκηνή, όμως, θα βρει ένα άλλο σύγχρονο Ηρακλή, που θα σώσει την Ελλάδα;

            Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

            Γεγονός, όμως, είναι πως ζούμε στον απόηχο της μομφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.