Τελευταίες Ειδήσεις

Μαθητικός διαγωνισμός της ενορίας Αγίου Δημητρίου Διάβας για τους Τρεις Ιεράρχες.


Η ενορία μας για δεύτερη φορά φέτος, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιεί τον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης ''Από την Σοφία των Τριών Ιεραρχών''.

Στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές/τριες της Διάβας σε οποιοδήποτε σχολείο φοιτούν. Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων: Α) Μαθητές/τριες Δημοτικού. Β) Μαθητές/τριες Γυμνασίου - Λυκείου.

Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μαθητών/τριών με τους Τρεις Ιεράρχες και η συνάντηση με το πλούσιο θεολογικό και κοινωνικό τους έργο.

Οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να γράψουν την έκθεση μέσα σε διάστημα μίας (1) εβδομάδας.

Τις εκθέσεις θα αξιολογήσει η Φιλόλογος κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή. Σε όλους τους διαγωνιζομένους θα δοθούν έπαινοι.

Στους μαθητές/τριες με τις δύο (2) καλύτερες εκθέσεις (Δημοτικού & Γυμνασίου - Λυκείου) θα δοθούν δύο (2) δωροκάρτες ώστε να αγοράσουν σχολικά είδη από το βιβλιοχαρτοπωλείο Παπάντος στην Καλαμπάκα.

 

 

 

 

 

Θέμα έκθεσης μαθητών/τριών Δημοτικού:

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού είναι: ‘’Οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και η συμβολή τους στα γράμματα και στην μάθηση’’.

Αριθμός λέξεων: Μέχρι 350.

Παραλαβή θέματος και έναρξη μαθητικού διαγωνισμού: Σάββατο 28 Ιανουαρίου (στις 5 το απόγευμα στο Κατηχητικό στον Ιερό Ναό).

Παράδοση εκθέσεων: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου σε φάκελο στον Ιερό Ναό.

 

 

Θέμα έκθεσης μαθητών/τριών Γυμνασίου - Λυκείου:

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου είναι: Οι Τρεις Ιεράρχες, μεγάλοι Πατέρες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι, τα διδάγματά τους και η σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Αριθμός λέξεων: Μέχρι 700.

Παραλαβή θέματος και έναρξη μαθητικού διαγωνισμού: Σάββατο 28 Ιανουαρίου (στις 5 το απόγευμα στο Κατηχητικό στον Ιερό Ναό).

Παράδοση εκθέσεων: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου σε φάκελο στον Ιερό Ναό.

 

Σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.