Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989 είπε μία φράση «τα πρωτοφανή γεγονότα, που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό δημιουργούν την εντύπωση ότι η ΕΛΛΑΣ μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο».

`           Μήπως είναι και σήμερα επίκαιρη αυτή η τοποθέτηση;

            Δυστυχώς ΝΑΙ.

            Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα όσα γίνονται τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

            Άτομα, που έχουν επιλεγεί να φυλάξουν τις «θερμοπύλες» του Συντάγματος και των Νόμων, υπονομεύουν τα πάντα, ακόμα και την Δημοκρατία.

            Μια περίπτωση είναι αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου και εκλεκτού του Πρωθυπουργού, που έκανε μια γνωμοδότηση, για το θέμα της ΑΔΑΕ.

            Η Ανεξάρτητη αυτή Αρχή, όπως κι άλλες παρόμοιες, λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και σκοπεύουν στο να εφαρμόζεται ο καταστατικός χάρτης της Προεδρευομένης Δημοκρατίας και να προστατεύεται και ο πολίτης, από τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε κυβερνώντων.

            Η ΑΔΑΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών στην χώρα μας και  Πρόεδρος είναι ο Χρήστος Ράμμος πρώην Ανώτατος Δικαστικός του Στ.Ε.

            Η ΑΔΑΕ, προσπαθεί να φέρει στο φως όσα έγιναν με το θέμα των Υποκλοπών, πράγμα που βαρένει προσωπικά τον Μητσοτάκη, ο οποίος, αντί να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί περιπλέκει περισσότερα την υπόθεση.

            Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λοιπόν, έβγαλε μία γνωμοδότηση, που δυσχεραίνει το έργο της Α.Δ.Α.Ε. και ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς απειλεί τα μέλη της με φυλάκιση μέχρι και δέκα ετών.

            Ήταν μια πρωτοφανής Συνταγματική Εκτροπή, που την αποδοκίμασαν τόσο όλη η Αντιπολίτευση, όσο και κορυφαίοι Συνταγματολόγοι και άνθρωποι της πολιτικής ακόμα και της Ν.Δ.

            Κάθετα αντίθετος είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

            Μεταξύ των ανθρώπων, που κατήγγειλαν την πράξη του Ντογιάκου είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος Αντιπρόεδρος κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός, η Βασιλική Θάνου, Πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και άλλοι πολλοί.

            Η θυελλώδης αντίδραση όλων, πλην Μητσοτάκη, έφερε και την κοινωνία απέναντι στην Αντισυνταγματική και παράνομη γνωμάτευση Ντογιάκου.

            Η ενέργεια του Ντογιάκου, θεωρείται από πολλούς ως προσπάθεια συγκάλυψης των προσώπων, που είναι πίσω από τις Υποκλοπές και είναι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

            Εκτός από το θεσμικό ατόπημα Ντογιάκου έχουμε και την θεσμική Εκτροπή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Δημοκρατίας που ήταν προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη.

            Η Σακελλαροπούλου συγκάλεσε σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα με θέματα Δικαιοσύνης και μεταξύ των άλλων προσώπων εκλήθη και ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

            Ποτέ δεν ξανακούσαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβαίνει σε τέτοια Αντισυνταγματική πράξη, να καταργεί το Αυτοδιοίκητο και να στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

            Και ο μεν Κώστας Τσιάρας είναι Γιατρός, Μικροβιολόγος, και δεν έχει καμία σχέση με την Δικαιοσύνη, αλλά έχει ορισθεί ως Υπουργός, από τον Μητσοτάκη.         

            Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ενέργεια αυτή …. συμπραραλίαζει την διάκριση των εξουσιών και υπονομεύει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, πράγματα που ορκίσθηκε να τα φυλάττει ως κόρη οφθαλμού», όπως γράφουν Αθηναϊκές εφημερίδες.

            Πάντως, ο Μητσοτάκης άρχισε από καιρό να πληρώνει τις λαθεμένες επιλογές του.

            Τρίτη περίπτωση, εκτός απ’ αυτή του Ντογιάκου και τις Σακελλαροπούλου είναι το … φιάσκο της κηδείας και τις ταφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

            Και εδώ η κυβέρνηση «των Αρίστων» και το ψευτο «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη πιάστηκε στον ύπνο.

            Η όλη ιστορία μοιάζει με ένα νόμισμα των δύο όψεων.

            Από την μία είναι η Εκκλησία, που τίμησε με Βασιλικό τρόπο, τον Ορθόδοξο Χριστιανό, τέως Μονάρχη με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ανάλογα έδρασε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και από την άλλη η παραπαίουσα κυβέρνηση, με Μητσοτάκη, που τον έθαψε ως «ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ;».

            Τώρα πως για έναν … απλό … πολίτη ήρθαν τόσες προσωπικότητες της Ευρώπης, περίπου διακόσιοι οι παρευρεθέντες στην εξώδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών, αυτό μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το εξηγήσει.

            Γεγονός είναι πως, η Ιστορία του Λαού, πρέπει να γίνεται σεβαστή απ ‘όλους και να μην διαβάζεται με ιδιοληψία και με συμφέροντα, αλλά με την απλή λογική.

            Κανένας δεν μπορεί να διαγράψει την Ελληνική Ιστορία, την οποία υπηρέτησε η Βασιλική οικογένεια, πάνω από ένα αιώνα.

            Τα πολιτεύματα μπορεί να αλλάζουν αλλά η Ιστορία των Λαών, παραμένει «ίδια» δηλ καταγράφει τα πάντα.

            Ήταν λάθος του Μητσοτάκη, που δεν τήρησε το Πρωτόκολλο, για τον νεκρό τέως Βασιλιά, που διετέλεσε Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχηγός του Ελληνικού κράτους.

            Ο αποθανών Μονάρχης έκανε λάθη, που τα πλήρωσε ακριβά, και αυτό θα το κρίνει η Ιστορία, αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε με την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας και ήταν Ορθόδοξος Χριστιανός.

            Εκατοντάδες Βασιλικές Οικογένειες, σχεδόν απ’ ολη την Ευρώπη, ήρθαν να τον τιμήσουν και έφεραν την Ελλάδα στο κέντρο της Παγκόσμιας δημοσιότητας.

            Άραγε τι θα πουν όλοι αυτοί, για την συμπεριφορά και τις προχειρότητες του Πρωθυπουργού; Οπωσδήποτε δεν θα πουν καλά λόγια.

            Εάν λάβουμε υπ’ όψη την δήλωση του Καρόλου, Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλ. της Αγγλίας, που είπε ότι «Μας ζητούν τα γλυπτά του Παρθενώνα και συμπεριφέρονται έτσι στον εξάδερφό μου», τότε αντιλαμβάνονται όλοι τι γνώμη έχουν οι ισχυροί της Ευρώπης, για τον Πρωθυπουργό της ταλαίπωρης Ελλάδας, και για την πατρίδα μας.

            Τριτοκοσμικές ήταν οι εικόνες των Μ.Μ.Ε. από τον χώρο του Τατοίου, που θάφτηκε ο τέως Βασιλιάς. Για την αξιοποίηση του Τατοίου, η πολυταξιδεμένη Λήνα Μενδώνη, πήρε 6-7 εκατομμύρια και απορρόφησε μόνο το 1,5%.

            Οι λαοί που σέβονται την Ιστορία τους μετατρέπουν τα παλάτια των Βασιλέων των Αυτοκρατόρων των Τσάρων και τα Σαράϊτια των Σουλτάνων σε Πολιτιστικούς σε Ιστορικούς και σε Τουριστικούς Προορισμούς, διαφημίζοντας έτσι την Ιστορία τους και βγάζοντας και πολλά χρήματα.

            Το Τατόϊ εγκαταλήφθηκε και τα Θερινά Ανάκτορα των Βασιλέων και ο περιβάλλων χώρος είναι σε τραγική κατάσταση από το 2003, που τα πήρε το κράτος.

            Τα μεγαλεπήβολα σχέδια έμειναν στα χαρτιά απ’ όλους και τώρα η Λήνα Μενδώνη, του πολιτισμού και του… τουρισμού, μιλάει για Ξενοδοχεία με σπα, για μουσεία και για … πράσινα άλογα μέχρι το 2025. Τέσσερα χρόνια τι έκανε για αυτό η Υπουργός Πολιτισμού;

                     Προεκλογικές ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις για «άγρα» ψήφων, είναι ό,τι χειρότερο που μπορείς να … ταίσεις τους πολίτες.

            Η γραφειοκρατία, η ιδεοληψία και η σκοπιμότητα αφανίζουν τα πάντα στο Τατόϊ.

            Ας σκεφτούν οι πολίτες το … περίφημο φράγμα της Μεσοχώρας, που στοίχιωσε, σαν γεφύρι της Άρτας και ας το συγκρίνουν με τα σχέδια της Λήνας Μενδώνη.

            Να γιατί έφτασε την Ελλάδα εδώ που είναι.

            Αφήστε το … σήριαλ της εκροσώπησης της κυβέρνησης. Γιατί άραγε να εκπροσωπηθεί, για έναν «απλό πολίτη», όπως έλεγε, που αρχικά ορίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λήνα Μενδώνη και στη συνέχεια… αναβαθμίστηκε από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο;

            Πέθαναν 35.000 «απλοί πολίτες» από κορονοϊό αλλά δεν είδαμε να εκπροσωπείται η παραπαίουσα κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

            ‘Ολες αυτές οι σπασμωδικές και χωρίς λογική κινήσεις δεν δικαιολογούνται, για μια σοβαρή κυβέρνηση κι, αν έγιναν για προεκλογική σκοπιμότητα, είναι ακόμα χειρότερα.

            Είναι, τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ, λαθρομετανάστες και Ισλαμιστές, να έχουν στα χέρια τους Ελληνικά Διαβατήρια και να τα … ανεμίζουν και να παίρνουν Ελληνική Ιθαγένεια, και να υβρίζουν χυδαία τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως έγινε πέρυσι τα Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος και να στερείται της Ελληνικής Ιθαγένειας ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και οι οικογένειά του, που είναι μέρος της Ιστορίας της Ελλάδας.

            Οι Έλληνες, σήμερα δεν επιθυμούν να αλλάξουν την Προεδρευομένη Δημοκρατία.

            Εκείνο που σκέπτονται έντονα, όμως, είναι το πώς θα βγουν από την … χαβούζα της Φτώχειας και της Ακρίβειας, στην οποία τους έβαλαν όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν της Ελλάδα δηλ. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από το 1974 και μετά.

            Επίσης οι πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν για το πότε, επιτέλους, θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές, για να καταψηφίσουν τον ανίκανο και επικίνδυνο σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος «έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

            Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να κυβερνιέται από τρεις οικογένειες, Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη και οι πολίτες να βρουν ανθρώπους, που προέρχονται από τον Λαό, που να κυβερνήσουν με τον Λαό και που θα προστατεύσουν τον Λαό.

            Το λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηναίων, ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.      

           

           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.