Τελευταίες Ειδήσεις

« Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΕΙΑΣ»


Τελικά  παρακολουθώντας κι εγώ την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μετεώρων, μπόρεσα να κατανοήσω για μια ακόμη φορά ,γιατί ο πολίτης απαξιώνει τους πολιτικούς και την πολιτική.

Πουθενά λόγος καθαρός και στοχευμένος.

Αντ’αυτού  βαρετές και εξοργιστικές κοκορομαχίες συνοδευόμενες από εκφράσεις καφενείου, οι οποίες διατήρησαν παραμορφωμένο τον καθρέφτη της τοπικής  κοινωνίας μας.

Αγαπητοί μου,

Δυστυχώς στην σύγχρονη δημοκρατία ως διάλογος δεν λογίζεται ο νηφάλιος και ψύχραιμος λόγος, δεν λογίζεται η  ανταλλαγή θέσεων και απόψεων αλλά ο θόρυβος με διακοπές ,αντεγκλήσεις ,απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

Φράσεις φορτισμένες από κακεντρέχεια,που το μόνο που αναδεικνύουν είναι ένα  κέλυφος στο οποίο έχουν συσσωρευθεί ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός,χωρίς χώρο για την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Αγαπητοί μου,

 Ο πολιτικός λόγος έχει τις δικές του ιδιομορφίες,οφείλει όμως να προσαρμόζεται έτσι ώστε να δημιουργεί την απαιτούμενη πειθώ προς τους αποδέκτες. Πρέπει να κινείται σε ένα επίπεδο κοσμιότητας και ευπρέπειας,καθότι η Δημοκρατία προϋποθέτει πλουραλισμό, σοβαρότητα και ανεκτικότητα.

Η πολιτική αντιπαράθεση έχει αξία όταν διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων,χωρίς βερμπαλισμούς και αμετροέπεια. Ποτέ δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το ύφος πάντα είναι συνυφασμένο με το ήθος!

Αντί να χαιρέτησουμε την εμπλοκή φερέλπιδων νέων  με την πολιτική, ως καλό οιωνό ελπίδας και αισιοδοξίας,κάνουμε τα πάντα να την αποτρέψουμε.

Προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τα προσωπικά πολιτικά αδιέξοδα δεν ξεπερνιούνται με τέτοιου είδους αναφορές,με αυτής της μορφής την φρασεολογία!

 Κλείνοντας θα κάνω μια θλιβερή διαπίστωση. Ο πολιτισμός μας κινδυνεύει από την επικράτηση της μηδενιστικής απελπισίας,η οποία γεννά ατομικισμό που οδηγεί στην διαρκή υποβάθμιση των ανθρώπινων αξιών και ικανοτήτων.

                                                        ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.