Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Η πρώτη άποψη των πολιτών για το μέτρο του «Market Pass».


Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8 μονάδες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 19 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.103 ψηφοφόρων. 



Οι πολίτες απάντησαν για το αν θα βοηθήσει το νέο μέτρο του Market Pass, λέγοντας «ναι» σε ποσοστό 39%, με το 53% να λέει «όχι» και το 8% ΔΓ/ΔΑ.


Πρόθεση ψήφου


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 10,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 4,5%, αναποφάσιστοι 9,5%


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός 


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 39% εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 28%, όπως και ο «κανένας από τους δύο» με το ίδιο ποσοστό.


Η «μονομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη


Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι πολίτες απάντησαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 45%, Αλέξης Τσίπρας 24%, Νίκος Ανδρουλάκης 4%, και «κανένας από τους τρεις» 20%.


Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το θέμα ενεργειακής κρίσης; Τα ποσοστά έχουν ως εξής: Κυριάκος Μητσοτάκης 35%, Αλέξης Τσίπρας 27%, Νίκος Ανδρουλάκης 8% και «κανένας από τους τρεις» 24%. 


Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας; Οι πολίτες απάντησαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 28%, Αλέξης Τσίπρας 28%, Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας από τους τρεις» 26%. 


Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης; Oι απαντήσεις ως εξής: Κυριάκος Μητσοτάκης 37%, Αλέξης Τσίπρας 26%, Νίκος Ανδρουλάκης 7% και «κανένας από τους τρεις» 23%. 


Η κυβέρνηση που θέλουν οι πολίτες


Για την κυβέρνηση που θα προτιμούσαν στις επόμενες εκλογές οι πολίτες, οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι: αυτοδύναμη ΝΔ 33%, αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ 15%, συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 8%, συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 17%, μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 8%, Κάποιον άλλο 10%, ΔΓ/ΔΑ 9%. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.