Τελευταίες Ειδήσεις

Στα όρια της η Παιδιατρική Κλινική λόγω έξαρσης ιώσεων


Δύσκολος ο φετινός χειμώνας για τα παιδιά φέτος λόγω της έξαρσης ιώσεων ταυτόχρονα με τον covid. Στα παιδιατρικά ιατρεία η προσέλευση έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ και στο Νοσοκομείο Τρικάλων η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με την παιδιατρική κλινική να βρίσκεται οριακά λόγω των αυξημένων αναγκών νοσηλείας παιδιών. Και όλα αυτά χωρίς καν να νοσηλεύονται Covid περιστατικά παιδιών και νεογνών, μιας και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο παραπέμπονται στα Νοσοκομεία της Λάρισας.


Μιλήσαμε με τον διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, κ. Στέφανο Τσουρβάκα, ο οποίος ανέφερε ότι μπροστά στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας παιδιών, η παιδιατρική που λειτουργεί έως σήμερα στη Μαιευτική κλινική με 13 κρεβάτια, θα αυξήσει τη δυναμικότητά της σε 20 και θα μεταφερθεί στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου. Θυμίζουμε ότι στην άλλοτε παιδιατρική κλινική λειτουργεί η μονάδα Covid του νοσοκομείου Τρικάλων.


Ήδη βέβαια, λόγω της αυξημένης προσέλευσης παιδιών ασθενών, κάποια περιστατικά νοσηλεύονται ήδη στον 4ο όροφο όπου λειτουργεί η ουρολογική κλινική.


Οι λόγοι για την έξαρση των ιώσεων, όπως εκτίμησε ο κ. Τσουρβάκας αφορούν δύο παραμέτρους. Ο ένας έχει να κάνει με τον συγχρωτισμό και ο άλλος έχει να κάνει με το ότι ΄τα τελευταία χρόνια τα μέτρα προστασίας επηρέασαν τα παιδιά και στο κομμάτι της υγείας μειώνοντας τις αντιστάσεις τους απέναντι στις ιώσεις που παραδοσιακά “κυκλοφορούν” αυτή την εποχή.


Trikalakids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.