Τελευταίες Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Πύλης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Πύλης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.010.000 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

 

 «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Γυμνασίου Πύλης, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 83 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει:

 Προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου.

 Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα, νέας

τεχνολογίας.

 Θερμομόνωση του δώματος κάτωθεν της κεραμοσκεπής.

 Αντικατάσταση συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης με σύστημα Φυσικού

Αερίου.

 Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης .

 Αντικατάσταση αντλιών θερμότητας με νέες, νέας τεχνολογίας και υψηλής

απόδοσης.

 Εγκατάσταση συστημάτων Αερισμού & Εξαερισμού με ανάκτηση

θερμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.