Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

12:30π.μ. ΕΙΣΟΔΟ Τ.Ε.Π. του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

Με Στάση εργασίας από τις 12:π.μ.-15:μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5:30μ.μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΑΙΡΕΟΥ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Η  ΕΠ.ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων Νοσοκομείου & Κ.Υ.Ν Τρικάλων, καλεί όλους τους εργαζόμενους Υγειονομικούς  στην στάση εργασίας, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, από τις 12:π.μ. ως τις 3:00μ.μ. στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ και στην  κινητοποίηση-διαμαρτυρία  που αποφάσισε ο Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου μαζί με το Σύλλογο Γιατρών Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς να συμμετέχουν στο κάλεσμα των Σωματείων& Φορέων του Νομού μας, στο Συλλαλητήριο, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη να σημάνει μαζική αντεπίθεση για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. 

            Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη δημόσια περίθαλψη.

Η κυβέρνηση, βασιζόμενη στα νομοθετήματα και των προηγούμενων κυβερνήσεων επιχειρεί να ολοκληρώσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας με το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών για τους ασθενείς. 

            Η κυβέρνηση λέει ωμά στο λαό που έχει πληρώσει ακριβά με περικοπές, φόρους και χαράτσια, πώς πρέπει να πληρώσει ξανά για να δει γιατρό, για να χειρουργηθεί, για να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη.

            Την ίδια στιγμή που στο Γ.Νοσοκομείο του Νομού μας, βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Που κλείνουν ή συγχωνεύονται κλινικές και τμήματα κομβικής σημασίας. Που η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι τραγικά υποστελεχωμένη, αφήνοντας χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει για άλλη μια φορά σε βάρος των ασθενών.

            Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να "ξεπεράσει" τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

            Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι υγειονομικοί και όλος ο λαός, να απορρίψουν στην πράξη το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, τις παραλλαγές του και τα ιδεολογήματα που τα συνοδεύουν.

            Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το "νέο ΕΣΥ", να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο.

            Να δυναμώσει η  διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

            Η υπεράσπιση της υγείας πρέπει να γίνει αίτημα της πάλη όλου του λαού, που θα συμπορευτούν με τους υγειονομικούς για να χαλάσουν για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

            Για τους λόγους αυτούς καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς του νομού μας σε συντονισμό της δράσης μας εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, να διεκδικήσουμε:

ü  Να αποσυρθεί άμεσα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

ü  Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

ü  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ü  Καμία απόλυση με  μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων.

ü  Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ!!

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.