Τελευταίες Ειδήσεις

4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια: Τι λένε Λέκκας και Παπαδόπουλος για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή


Τι αναφέρουν ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για τη σεισμική ακολουθία στην Εύβοια, μετά την δόνηση της Τετάρτης.


«Το κρίσιμο ερώτημα, εάν δηλαδή τα 4,9 Ρίχτερ της Τετάρτης στα Ψαχνά της Εύβοιας, ήταν ο κύριος σεισμός , δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Κανένας επιστήμονας στον κόσμο δεν μπορεί να το απαντήσει. Η φύση έχει τους δικούς της κανόνες. Εμείς μπορούμε να εκτιμήσουμε κάποια στοιχεία που υπάρχουν», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».



Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, «η σεισμική ακολουθία από χθες το μεσημέρι, θεωρείται ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση και αυτό μας δίνει ικανοποίηση. Όμως, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε κάποιον σεισμό της τάξεως των 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ».




Από την πλευρά του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος,  είπε ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 70 σεισμικές δονήσεις και  ανέφερε δε ότι είναι νωρίς ακόμα να αποφανθούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός.


O κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα στα Νέα Στύρα, ωστόσο στα Ψαχνά δεν υπήρξε προσεισμική δραστηριότητα και γι’ αυτό θα ήταν λάθος να βιαστούμε να πούμε πως είναι ο κύριος σεισμός. Ξεκίνησε με διαφορετικό τρόπο, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι χρειάζεται ένα με δύο 24ωρα για να αποφανθούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.