Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Παπακώστα | Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ο καθρέπτης των πεπραγμένων και των στοχοθεσιών μιας Κυβέρνησης με σταθερά αναπτυξιακή προοπτική.


Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2023, τοποθετήθηκε - με μια ομιλία ανασκόπησης πεπραγμένων- η Τρικαλινή κυβερνητική Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

 

Η Βουλευτής αναφέρθηκε σε μια ανάλγητη αντιπολίτευση, που δεν συντάχθηκε με την ελληνική κυβέρνηση σε καμία διαρθρωτική αλλαγή, που έφερε έως και σήμερα, ενώ παράλληλα είπε ένα ηχηρό ‘’ Όχι’’ σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με ξεκάθαρα θετικό οικονομικό πρόσημο, όπως οι  μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, οι  αυξήσεις  μισθών, η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, η κατάργηση του μνημονιακού ‘’χαρατσιού’’, ήτοι του φόρου αλληλεγγύης, οι 17 πρωτοβουλίες, που είχε πάρει η κυβέρνηση για την ανακούφιση από την πανδημική κρίση, όπως και η ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Ανατολικής Αττικής/ Μάτι και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

 

Η κα. Παπακώστα έκανε, επίσης, λόγο για μια Κυβέρνηση, που εστιάζει ξεκάθαρα  στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, που όμως θα προσφέρουν δίκαιο μερίδιο σε όλο το κοινωνικό σύνολο, χωρίς αποκλεισμούς , μέσα σε ακραίες συνθήκες, υψηλής διεθνούς αβεβαιότητας, που βιώνουμε. Γι΄αυτό και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 είναι ο πολιτικός καθρέπτης της τετραετίας και των πεπραγμένων και των στοχοθεσιών της Νέας Δημοκρατίας, που μέσα από αυτόν εύκολα διακρίνει κανείς μια Ελλάδα εξωστρεφή, με ξεκάθαρα βήματα προόδου, μια Ελλάδα που κέρδισε την χαμένη της αυτοπεποίθηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές θεσμικό επίπεδο και κατόρθωσε καινοτόμες προτάσεις της,  να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, δεν έλειψαν οι αιχμές για την αντιπολίτευση, η οποία σύμφωνα με την Βουλευτή, εξειδικεύεται στην σκανδαλογία και την ωφελιμιστική μικροπολιτική, ενώ ως Κυβέρνηση ήταν η επιτομή του «Άλλα λέω και άλλα κάνω… ή μάλλον δεν κάνω τίποτα». Εν αντιθέσει με την Νέα Δημοκρατία, που βασίζεται σταθερά στην πολιτική ωριμότητα και ευσυνειδησία, στην ορθολογική στοχοθεσία και στα πολιτικά αντανακλαστικά, που ολοκληρώνουν το κάδρο μιας πολιτικής παράταξης, της αξιοπιστίας, της σταθερότητας και της συνέπειας.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο της Ομιλίας εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.