Τελευταίες Ειδήσεις

Το χρονικό του θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates - Οι πληροφορίες της CIA και τα F-16


Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates εκτυλίχτηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.


Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στις Αρχές για δύο πτήσεις της Emirates από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, μετά από πληροφορίες της CIA ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης για τρομοκρατία. 


Η μία πτήση δεν απογειώθηκε καν, ενώ η δεύτερη που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη επέστρεψε στην Αθήνα λίγα λεπτά πριν τις 22:00, υπό τη συνοδεία δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.


Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ, ύστερα από εντολή της ΕΥΠ, έγινε εξονυχιστικός έλεχος των επιβατών από την πτήση της Νέας Υόρκης με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής λόγω εξειδίκευσης στο αντικείμενο. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, ενώ δεν εντοπίστηκε και το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:


«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.


Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».


Η πτήση προς Νέα Υόρκη βρισκόταν πάνω από χώρα της Ευρώπης, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι ενδέχεται να υπάρχει ύποπτο άτομο μεταξύ των επιβατών. Μάλιστα, ο πιλότος προσπάθησε να προσγειωθεί σε δύο ευρωπαϊκά αεροδρόμια ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Αθήνα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.