Τελευταίες Ειδήσεις

Προβληματισμός για το μέλλον των ΟΤΑ στο Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

 Αδήριτη ανάγκη άμεσης στήριξης από την πολιτεία και προσλήψεις προσωπικού

Έντονος ήταν ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το μέλλον των ΟΤΑ που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης από την πολιτεία με τα απαραίτητα κονδύλια αλλά και προσλήψεις προσωπικού για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο GRAND METEORA HOTEL στο Καστράκι με ικανοποιητική συμμετοχή το απόγευμα της Παρασκευής κ. Νασιακόπουλο να καλωσορίζει τους συνέδρους και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ έκανε τον Οικονομικό απολογισμό και απολογισμός πεπραγμένων της και μίλησε ακόμη για μικρούς, πεδινούς και αγροτικούς δήμους τονίζοντας την έλλειψη σε στελεχιακό δυναμικό, την αφαίμαξη των υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας και  την αδυναμία αντιμετώπισης των υπέρογκων δαπανών σε σχέση με τον μικρό πληθυσμό. Πρότεινε να ανοίξει διάλογος για τη δημιουργία δικτύου πεδινών αγροτικών μικρών Δήμων καθώς και παρεμβάσεις ώστε οι ΟΤΑ να καταστούν λειτουργικοί και αποδοτικο΄λι προς όφελος των πολιτών.

Σημειώνεται ότι τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχόλησαν επίσης  θέματα επικαιρότητας όπως: Οικονομικά των ΟΤΑ, κριτήρια κατανομής ΚΑΠ, επιπτώσεις ενεργειακής κρίσης στους Δήμους, προώθηση διοικητικής μεταρρύθμισης, ψηφιακός μετασχηματισμός, ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό, αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων κλπ. Ενώ τα συμπεράσματα που  προέκυψαν θα αποτελέσουν την πρόταση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ  που θα γίνει στο Βόλο 21-23/11/2022. 

Το πρόγραμμα περιελέμβανε  επίσης εισηγήσεις: ΕΣΠΑ και οικονομικά των ΟΤΑ. Οικονομικές εκθέσεις του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας 

Εισηγητής: Νικόλαος Ευαγγέλου, Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ενεργειακή κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εισηγητής: Ιορδάνης Εσκίογλου, Δήμαρχος Φαρσάλων, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ

Θεσσαλίας

Τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων

·         ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Αντώνιος Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς

·         ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πέτρος Κρίκης, Δημοτικός  Σύμβουλος Λαρισαίων

·          

Τοποθετήσεις -Ερωτήσεις-Προτάσεις

Συμπεράσματα Γενικής Συνέλευσης












 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.