Τελευταίες Ειδήσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Το νέο νομοσχέδιο είναι εις βάρος των ασθενών, του ΕΣΥ, της μεγάλης πλειοψηφίας των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συνεχώς χειροτερεύει.

          Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας βρίσκεται στο "κόκκινο". Κέντρα Υγείας βουλιάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες. Η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

          Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα ασθενών, να θεσμοθετήσει και επίσημα την Υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε πολίτη.

          Οι αλλαγές που προτείνονται είναι συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει από όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Νοσοκομεία επιχειρήσεις, είσοδο ασφαλιστικών εταιριών με παράδοση κρεβατιών, απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, τη μετατροπή της Υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα.

          Αυτό σηματοδοτούν τα επίμαχα άρθρα για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας για να υπερασπιστεί το έκτρωμα αυτό έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα. Η αντίθεση των υγειονομικών σε αυτό είναι καθολική, όπως εκφράζεται με δεκάδες αποφάσεις σωματείων και ενώσεων. 

          Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να"ξεπεράσει" τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι υγειονομικοί και όλος ο λαός να απορρίψουν στην πράξη το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, τις παραλλαγές του και τα ιδεολογήματα που το συνοδεύουν. Να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το "νέο ΕΣΥ", να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο.

          Να δυναμώσει η  διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

          Η υπεράσπιση της υγείας πρέπει να γίνει αίτημα της πάλη όλου του λαού, που θα συμπορευτούν με τους υγειονομικούς για να χαλάσουν για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

           Τα Εργατικά Σωματεία-Σύλλογοι & Φορείς του μαζικού κινήματος του Ν. Τρικάλων εκφράζουμε την  καθολική καταδίκη και απόρριψη του νομοσχεδίου από όλους τους συμμετέχοντες, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του

Απαιτούμε: Κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενίσχυση του ΕΣΥ με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Προσλήψεις μόνιμων Υγειονομικών, αυξήσεις στους μισθούς.

Ενιαίο, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

 

 

u ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ  Η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:30μμ

στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Είσοδος Επειγόντων)

 

u ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

   ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ –

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

● Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών                                 Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων

● Σωματείο Μισθωτών Λογιστών

● Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΒΙΟΣΕΡ»

● Συνταξιουχικά Σωματεία: Ι.Κ.Α.-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ- ΤΣΑ-ΕΜΠΟΡΩΝ

● Σωματείο Ξυλουργών -Επιπλοποιών

● Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας

● Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨Η Άνοιξη¨

● Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου & Κ.Υ. Νομού Τρικάλων

●Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κ.Υ. Νομού Τρικάλων  (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.)

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 5:30μ.μ. ΠΛ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.