Τελευταίες Ειδήσεις

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…!

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed.,Ph.D.

 

        Ζούμε σε μια εποχή, εδώ και δώδεκα χρόνια, που η ζωή των πολιτών έγινε πολύ δύσκολη όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και από κοινωνικής και ψυχικής.

        Οι πολιτικοί έφεραν το Δ.Ν.Τ. για να διορθώσει την κατάσταση, όπως έλεγαν, αλλά δυστυχώς πήγαμε πολύ χειρότερα σ’ όλα τα επίπεδα.

        Σήμερα, όσοι μας κυβέρνησαν και όσοι μας κυβερνούν, μιλάνε για τα «κακώς κείμενα» και συνεχώς προτείνουν και παίρνουν καταστροφικά μέτρα για την κοινωνία.

        Κανένας, όμως δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη, για την τραγική κατάσταση, που βιώνουμε.

        Λες και δεν έχουν καμία ευθύνη για τα «πέτρινα» χρόνια, που ζούμε.

        Η κάθε κυβέρνηση παίρνει πολύ βαρειά οικονομικά μέτρα και πολύ σοβαρά κοινωνικά. Πάντοτε, όμως, με την δικαιολογία, ότι δεν μπορεί να ενεργήσει διαφορετικά.

        Βάζουν δυσβάστακτη φορολογία, περιορίζουν την ζωή μας, μας κλείνουν στα σπίτια μας, χωρίς να μας ρωτήσουν και τελικά μας καταστρέφουν.

        Οι πολίτες πέφτουν από τα μπαλκόνια, σαν τα πλατανόφυλλα, και αυτοί δεν συγκινούνται.

        Όλοι τους πάντα παραλαμβάνουν «καμένη γη».

        Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, στηλιτεύουν τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά όταν ξαναμπούν στην εξουσία επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

        Αυτός ο «φαύλος κύκλος» συνεχίζεται επί δεκαετίες, πάντοτε με την ψήφο και την ανοχή του Λαού.

        Έτσι επαληθεύται, για χιλιοστή φορά, το ότι «ο κάθε Λαός έχει την κυβέρνηση που του ταιριάζει».     Δεν φτάσαμε ούτε τυχαία, ούτε ξαφνικά στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

        Σήμερα, που μας δέρνει η φτώχεια και η Ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει υπερβολική αναλγησία, κοροϊδεύοντας τις λεγόμενες «ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες».

        Πάνω δε σ’ όλα αυτά ήρθε και κάθησε ένας κυκεώνας σκανδάλων, τηλεφωνικών, οικονομικών και ηθικών.

        Ο κανιβαλισμός, από τα Μ.Μ.Ε. είναι πρωτόγνωρος και απαράδεκτος, την στιγμή που η χώρα μας μπήκε, οριστικά, σε τροχιά εκλογών, τα δε τηλεοπτικά δικαστήρια έχουν πάρει θέσεις και βγάζουν αποφάσεις.

        Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως το θέμα των υποκλοπών είναι γεγονός, με ευθύνη του Πρωθυπουργού.

        Το αμαρτωλό, όμως, Τρίγωνο των υποκλοπών, κατάντησε «Γόρδιος Δεσμός» και η κοινωνία αγνοεί για το ποιοί άκουγαν, γιατί άκουγαν και από πού άκουγαν.

        Το 2019 ο Μητσοτάκης έφτιαξε τον νόμο για την Ε.Υ.Π. και την υπήγαγε στον Πρωθυπουργικό Γραφείο.

        Αυτός δεν ξέρει τίποτε για την «ταμπακιέρα» και πετάει το …μπαλάκι στην Δικαιοσύνη, όταν οι πολίτες, κατά 70%, πιστεύουν πως η Δικαιοσύνη είναι πολιτικά εξαρτημένη.

        Φοβερά ανήσυχος, ο Μητσοτάκης, και ανήμπορος θα θυσιάσει οποιανδήποτε, αρκεί να βγει ο ίδιος «Ανεύθυνος».

        Η φθορά των σκανδάλων είναι μεγάλη για τον Πρωθυπουργό και οι κινήσεις που κάνει στα Εθνικά, τα οικονομικά και τα κοινωνικά θέματα, είναι … ψίχουλα και προκαλούν περισσότερο την κοινή γνώμη.

        Τώρα θυμήθηκε να τροποποιήσει τον νόμο για την Ε.Υ.Π; Ακόμα και η Α.Δ.Α.Ε. (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) είναι αντίθετη με το Νομοθετικό αυτό πραξικόπημα. Αφήστε που όλη η Αντιπολίτευση το κάνει… σκόνη.

        Η προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, που είναι πολύ αρνητική για τον Πρωθυπουργό, πέφτει στο κενό… Η αποπομπή του «Σταυλάρχη» του Μαξίμου δεν λύνει το πρόβλημα.

        Οι πληγωμένες καρδιές, με την κακοποίηση των παιδιών, δείχνουν πως το κράτος έχει διαλυθεί, αφού η εγκληματικότητα έγινε καθημερινός νόμος στην ζωή μας.

        Η κυβέρνηση, ουσιαστικά, απουσιάζει από την καθημερινότητα και δεν κάνει τίποτε για την εξαθλιωμένη κοινωνία.

        Να γιατί τρέμουν όλοι, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές και τα … τρωκτικά της « Αγίας Οικογένειας», μπροστά στην απώλεια της εξουσίας και στην βεβαιότητα ότι δεν θα χειρισθούν αυτοί το Ταμείο Ανάκαμψης.

        Σαφής ήταν η αποδοκιμασία του Κώστα Καραμανλή, για τον Μητσοτάκη, από την Λάρισα.

        Με το … καλάθι της νοικοκυράς τρύπιο, με τα καθημερινά σόου των Υπουργών, με τα ποιο ακριβά καύσιμα στην Ε.Ε. με την εγκληματική φορολογία, με το Βατερλώ του Πλεύρη και του Γεωργιάδη οι εκλογές είναι χαμένες από χέρι.

        Η Ακρίβεια σαρώνει την κοινωνία καθώς και το πολιτικό σύστημα του Δικομματισμού.

        Ο Πρωθυπουργός είναι «Όμηρος» των λαθών του και η κοινοβουλευτική Ομάδα βιώνει μια, άνευ προηγουμένου ισορροπία τρόμου.

        Με … καταστολή και με κλειστά στόματα το παιχνίδι είναι χαμένο…!

        Η κατάσταση δεν πάει … άλλο, φτάνει πια…!
        Εκλογές εδώ και τώρα…!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.