Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Παπακώστα στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.


|Σπάμε το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης της παιδικής κακοποίησης.|

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για ένα άκρως ευαίσθητο και μεγάλης κοινωνικής βαρύτητας ζήτημα, τοποθετήθηκε σήμερα η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, στην κοινή συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής, με επίκεντρο το υπό διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

 

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των αρμόδιων Υπουργών και Υφυπουργών, η κα. Παπακώστα  εξήρε την σημαντικότητα και το επίκαιρο του χαρακτήρα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, τονίζοντας κατά κύριον λόγο πως,

«Είναι παραπάνω από αυτονόητο, ότι η σιωπή για να σπάσει χρειάζεται την σύμπραξη και την αρωγή όλων μας.

Γιατί  τα παιδιά, είναι το πολυτιμότερο  κοινωνικό μας κεφάλαιο….

 Ένα  κοινωνικό κεφάλαιο , που  το παρόν Εθνικό Σχέδιο Δράσης επιχειρεί ,για πρώτη  φορά ,  με ένα αποφασιστικό συλλογικό βήμα, ώστε να διασφαλίσει την  προστασία του.

Προχωράμε  λοιπόν,  στην κινητοποίηση όλων των θεσμικών και κοινωνικών  δυνάμεων ,για την εξάλειψη του φαινομένου και την πρόληψη της σεξουαλικής  κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών..

 

Η Βουλευτής συνέχισε την τοποθέτησή της υπογραμμίζοντας, πως αναμφισβήτητα υφίσταται ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης, στον τομέα της πρόληψης.

«Η  πρόληψη, η ενημέρωση και η θεσμική θωράκιση  είναι αυτή η   πολυπαραγοντική  ατραπός , που θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της βίας.

Γι΄ αυτόν  ακριβώς  τον λόγο άλλωστε,  το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, στοχεύει πρώτα από όλα στην δημιουργία ενός ολιστικού , σύγχρονου, συλλογικού, συνεκτικού και φιλικού προς το παιδί πλέγματος προστασίας, αλλά και υποστήριξης στα θύματα και στις οικογένειές τους, αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλους τους φορείς του   δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, έκανε λόγο για μια εθνική προσπάθεια και ειδικότερα μέσα από την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τα παιδιά πρωταγωνιστούν και εντάσσονται σε αυτή, ως ενεργά υποκείμενα σε κάθε δράση.

«Μάλιστα αυτό είναι που καθιστά, αυτό το ολιστικό διυπουργικό εγχείρημα, έναν οδηγό για ενημερωμένα και ασφαλή πάνω από όλα παιδιά.

Στην πρωτοβουλία μας αυτή  πιστεύουμε ,ότι θα βρούμε πολλούς αρωγούς και συμπαραστάτες, γιατί όλοι Μαζί μπορούμε να σπάσουμε την σιωπή…»

 

Δείτε την ομιλία εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.