Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών του Δήμου Μετεώρων, επιτελείο της δημοτικής αρχής αποτελούμενο από το Δήμαρχο κ. Αλέκο Θεόδωρο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παπανικολάου Γεώργιο και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα τουρισμού και οικονομικών κ. Νικολογιάννη Σπύρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Mioveni  Arges της Ρουμανίας όπου υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων. Σε σημαντικό μέρος των δράσεων συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων κκ. Κουρούπας Ιωάννης και Αλεξίου Σωτήριος οι οποίοι βρίσκονταν στη Ρουμανία και έτσι κρίθηκε σημαντική η παρουσία τους.

Έπειτα από  επαφές του κ. Νικολογιάννη με επιχειρηματίες και σεβαστές προσωπικότητες που επισκέπτονται συχνά το Δήμο Μετεώρων αλλά και επισκέψεις στη χώρα της Ρουμανίας με συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού ROMEXPO και τηλεοπτικές παρουσιάσεις με στόχο την προβολή και προώθηση του δήμου σε μία χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στον οδικό τουρισμό, ο Δήμαρχος του Mioveni έστειλε επίσημο αίτημα και πρόσκληση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.

Ο κ. Αλέκος αποδέχθηκε το αίτημα και αφού μελέτησε τις προτάσεις για το πλαίσιο της συνεργασίας, προέβη στην υπογραφή του συμφώνου. Οι κύριοι τομείς συνεργασίας θα είναι η δημόσια διοίκηση, το επιχειρείν, η εκπαίδευση, ο τουρισμός,  ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και το περιβάλλον, δίχως όμως να αποκλείεται η οποιαδήποτε καλή ιδέα που θα προάγει την εξωστρέφεια και την πρόοδο μεταξύ των δύο δήμων.

Ο Δήμος του Mioveni εδρεύει 140 χλμ βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου με πληθυσμό 35.000 κατοίκους. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σημείο όπου έχει την έδρα η αυτοκινητοβιομηχανία DACIA αλλά και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Οι 12.000 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι κάτοικοι της περιοχής με το βιοτικό επίπεδο να κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Πλην της εταιρείας DACIA πόλη του Mioveni διαθέτει μία άρτια οργάνωση την οποία σε μεγάλο ποσοστό οφείλει στο Δήμαρχό της κ.  Ion  Georgescu. Διαθέτει οργανωμένες αθλητικές υποδομές, σύγχρονο νοσοκομείο, αναπτυγμένο πρωτογενή τομέα και ευρεία επιχειρηματικότητα. Στη συνάντηση με τη διοίκηση του εμπορικού επιμελητηρίου στη γειτονική πόλη Pitesti με πληθυσμό 200,000 κατοίκων, έγινε σαφές ότι η πόλη του Mioveni διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην τοπική επιχειρηματικότητα ενισχύοντας και τον αθλητισμό με την  πόλη του Mioveni να διαθέτει δύο ομάδες, ποδοσφαίρου και handball οι οποίες συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία των αντίστοιχων εθνικών πρωταθλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διέλευση από το Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Πρύτανη της Γυμναστικής Ακαδημίας της πόλης κατόπιν γνωριμίας και προτροπής του κ. Παπανικολάου απόφοιτο της σχολής, με στόχο τη συνεργασία με το δήμο Μετεώρων και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Σημείο αναφοράς της πόλης του Mioveni αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός Πέτρου και Παύλου όπου ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων και τα άλλα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και συνομίλησαν με τους ιερείς δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.