Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (29/11/2022), ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων της, στην απόσχιση τμημάτων της και στις απολύσεις εργαζομένων, που έχει ξεκινήσει εδώ και μια τετραετία η διοίκηση της Τράπεζας και τώρα κλιμακώνει αυτήν την αντεργατική επίθεση, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την ανοχή των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά γίνονται για την αύξηση της κερδοφορίας της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παρουσίασε το Α΄ εξάμηνο του 2022, κέρδη 635 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι απολύονται κατά εκατοντάδες και βλέπουν τους μισθούς τους καθηλωμένους, την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, ενώ οι μικροαγρότες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες, αναγκάζονται να μετακινούνται προς τα αστικά κέντρα μετά από το κλείσιμο μια σειράς υποκαταστημάτων στην περιφέρεια, χάνοντας χρόνο και χρήμα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ

§  Υπογραφή νέας κλαδικής σύμβαση για ΟΛΟΥΣ τους τραπεζοϋπάλληλους, με ΑΥΞΗΣΗ του ΜΙΣΘΟΥ 10% και ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση τον πληθωρισμό. Να καταγγείλει η ΟΤΟΕ μονομερώς την απαράδεκτη σύμβαση που υπέγραψε τον περασμένο Μάρτη.

§  Να απαγορευτούν οι αποσχίσεις – απολύσεις στις τράπεζες.

§  Οι εργοδότες να πληρώνουν το 100% των εξόδων τηλεργασίας, όπου αυτή εφαρμόζεται.

§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Κατάργηση της εργολαβικής και «δανεικής» εργασίας.

§  Όχι στην εργαλειοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

§  Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των ειδών πλατιάς κατανάλωσης, των τροφίμων, του ρεύματος, των καυσίμων. Κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων σε αυτά τα αγαθά για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.