Τελευταίες Ειδήσεις

Απλησίαστα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες


Μελομακάρονα και κουραμπιέδες από... χρυσάφι, καθώς οι τιμές του είναι στα ύψη. Επιπλέον το γιορτινό τραπέζι φέτος φαίνεται πώς θα «ξετινάξει» τις τσέπες των καταναλωτών.

Τα πρώτα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες φέρνουν… πικρή γεύση στο γιορτινό τραπέζι.


Συγκεκριμένα τα μελομακάρονα φέτος κυμαίνονται από 9.90 έως 14.90 το κιλό, αυξημένα κατά 35% από πέρσι που κόστιζαν από 8 έως 11 ευρώ.


Αύξηση 24% έχουν πάρει και οι κουραμπιέδες που θα αγγίξουν τα 15 ευρώ, ενώ οι παραδοσιακές δίπλες από 11 έως 13 τα περσινά Χριστούγεννα, θα φτάσουν τα 14.90 ευρώ το κιλό.


Η γαλοπούλα δεν έχει ακόμη καθορισμένες τιμές για την περίοδο των εορτών, όμως οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς αναμένεται η τιμής της να εκτοξευθεί.


«Οι παραγωγοί θέλουν από τώρα να συμφωνήσουμε σε τιμές πολύ παραπάνω από τις περσινές. Αυτήν την στιγμή ο καταναλωτής δεν μπορεί με τίποτα να πληρώσει τις περσινές τιμές.


Οπότε εμείς είμαστε ο ενδιάμεσος κρίκος που και πάλι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη, ώστε και η πρωτογενής παραγωγή να μείνει και να υπάρξει στο προσκήνιο και ο καταναλωτής να κάνει ένα γιορτινό τραπέζι όπως του αξίζει», λέει ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.


Πέρσι κόστιζε η εγχώρια 11€/κιλό, η νωπή εισαγόμενη 7€/κιλό και η κατεψυγμένη εισαγόμενη 5€/κιλό.


«Μαύρα» τα κάστανα

Δυσεύρετος είναι ο απόλυτος χειμωνιάτικος καρπός, το κάστανο, καθώς σε πολλές ορεινές περιοχές τα δέντρα έχουν πληγεί από μία καταστροφική επιδημία, έτσι τα ελάχιστα κάστανα που φτάνουν στον καταναλωτή ξεπερνούν τα 5 ευρώ και 75 λεπτά το κιλό.


Το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων φαίνεται πως θα είναι λιτό, καθώς οι καταστηματάρχες δεν έχουν καθόλου παραγγελίες από τους πελάτες τους, κάτι που οι ίδιοι θεωρούν πρωτοφανές.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.