Τελευταίες Ειδήσεις

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του βραβευμένου προγράμματος «Βασιλοτροφία» που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

 

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του βραβευμένου προγράμματος κατάρτισης μελισσοκόμων  «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-21:00, στο νέο Διοικητήριο της  Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27), Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης, να κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων και των ωφελούμενων, καθώς και να ξεκινήσει μια εποικοδομητική́ συζήτηση και  ανταλλαγή́ απόψεων για την καινοτόμο δράση.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» εστιάζει στην υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων ατόμων που έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία, αλλά και να λύσουν τις όποιες απορίες των συμμετεχόντων.

Η δράση αυτή έχει πολλαπλούς στόχους, όπως η εξοικείωση μεγάλου αριθμού μελισσοκόμων με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, η μαζική παραγωγή στο σύνολο της περιφέρειας Θεσσαλίας επιλεγμένου γενετικού υλικού μελισσών, αλλά και η δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας - αυτής της παροχής εμβολιασμού- που να μπορέσει να δώσει  επαγγελματική διέξοδο σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.

Συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.