Τελευταίες Ειδήσεις

Η στήριξη του κλάδου των αρτοποιών αποτελεί μονόδρομο για την ανάσχεση της επισιτιστικής κρίσης

Με το Προεδρείο του Σωματείου Αρτοποιών των Τρικάλων συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θανάση Μπουλογεώργο και Ορέστη Σιώχο.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ αναπτύχθηκαν και μια σειρά από μέτρα άμβλυνσης του κόστους παραγωγής, ώστε να μην αφανιστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστεί το ψωμί είδος πολυτελείας.

        Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις στο κόστος της ενέργειας, δρακόντειοι έλεγχοι για την αποτροπή της κερδοσκοπίας στην χονδρική αγορά πρώτων υλών, σίτου, ελαίων, ενώ θα πρέπει άμεσα να στηριχτούν οι αρτοποιοί σε σχέση με τις πάγιες υποχρεώσεις τους, ώστε η τιμή του ψωμιού να παραμείνει προσιτή στον καταναλωτή.

Στην κατεύθυνση αυτή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανέλαβαν την θέση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση  μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως και του ΕΦΚ στην ενέργεια, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές και να μπορέσει η κοινωνία να μείνει όρθια από την κρίση του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.