Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Σκρέκα-Αλέκου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και  Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον Δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο στο δημαρχείο Καλαμπάκας.

 Ο κ. Αλέκος καλωσόρισε τον συντοπίτη υπουργό  και μέσα σε άριστο κλίμα παρουσία συνεργατών του και εκπροσώπων των τοπικών αρχών έθεσε υπόψη του κ. Σκρέκα σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο όπως το ζήτμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΜ, την μείωση των εσόδων της και του κόστους λειτουργίας. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό  για την ένταξη έργων στο πράσινο ταμείο καθώς και το μείζον θέμα της αδόμητης ζώνης που ταλανίζει επί σειρά ετών εκατοντάδες δημοτών που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Ωστόσο το  κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία της βιομηχανίας ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας  για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου είπε πως βασικός στόχος  και προσωπικά του υπουργού είναι η ταχύτερη δυνατή λειτουργία της και προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο εργάζεται για την εξεύρεση αρχικά τρόπου προσωρινής λειτουργίας και ακολούθως μόνιμης.

Από την πλευρά του ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Πίσσιας ο αναφέρθηκε στην ιστορία του εργοστασίου αλλά και στην ανάγκη επαναλειτουργίας του με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για στελέχωση και εκσυγχρονισμό.

«Βασικό μου μέλημα είναι να επαναλειτουργήσει σύντομα το εργοστάσιο υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας  επισημαίνοντας πως κάποιοι τρόποι γι αυτό έχουν βρεθεί  και απομένει να αποδειχθεί επί του πρακτέου η εφαρμογή τους και κάλεσε τον Δήμαρχο Μετεώρων να του στείλει σχετικό υπόμνημα με θέματα άπτονται των αρμοδιοτήτων προκειμένου να προωθηθεί η ικανοποίησή τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.