Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Γιάννης Μπουτίνας… ανεβάζει ψηλά το Θεσσαλικό κρασί


Συνάντηση στη Λάρισα με Λαρισαίους οινοπαραγωγούς και εκπροσώπους της Ένωσης Οινοποιών Αποσταγματοποιών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας με άλλα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την προώθηση του Θεσσαλικού κρασιού στη ελληνική και διεθνή αγορά.

O Γιάννης Μπουτίνας παρουσίασε το νέο σχέδιο της Περιφέρειας «Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία», που στοχεύει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού, μέσα από ειδικές διαδρομές που να συνδέουν μεταξύ τους επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη Θεσσαλία.
«Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των αμπελουργών, η στήριξη και προώθηση του θεσσαλικού οίνου μέσα από τους «Δρόμους του Κρασιού» και η αξιοποίηση του οινοτουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Μπουτίνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη σύνδεσης του θεσσαλικού οίνου με την εστίαση, καθώς και στον απαραίτητο συντονισμό όλων των Θεσσαλών οινοποιών για την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος.
Πριν από λίγες μέρες είχε προηγηθεί συνάντηση του Μπουτίνα με οινοπαραγωγούς στα Τρίκαλα, με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα, ενώ έπεται συνέχεια με τους νομούς Μαγνησίας και Καρδίτσας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τους «Δρόμους του κρασιού στη Θεσσαλία» και σίγουρα ο Γιάννης Μπουτίνας έχει πρωταρχικό ρόλο σ΄αυτό, προωθώντας και ανεβάζοντας ψηλά το Θεσσαλικό κρασί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.