Τελευταίες Ειδήσεις

Π. Δριτσέλη : Άκρως παραπλανητική η κυβερνητική θριαμβολογία περί αύξησης των συντάξεων και περί βοηθήματος στους ευάλωτους.


Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται δύο δέσμες διατάξεων για τις οποίες η κυβέρνηση θριαμβολογεί ακατάσχετα το τελευταίο διάστημα. Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι αυξάνει κατά 8% τις συντάξεις και ταυτόχρονα επιχαίρει για το χριστουγεννιάτικο βοήθημα των 250 ευρώ που θα δώσει στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Καλό θα ήταν να σημειωθούν τα εξής. Πρώτον, οι συνταξιούχοι θα δουν στην πραγματικότητα μείωση στην αγοραστική τους δύναμη, διότι οι ονομαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, ακόμα κι αν τις υπολογίσουμε στο 8%, υπολείπονται κατα 4,5% του πληθωρισμού και δεν ενσωματώνουν ολόκληρη την διακύμανση του τιμαρίθμου. Με άλλα λόγια, η αύξηση του κόστους ζωής θα καταπιεί τις ονομαστικές αυξήσεις κι ακόμα περισσότερο από το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων. 

Λαθροχειρία δεύτερη, που αποσιωπάται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι σε ποιους θα δοθούν αυτές οι λογιστικές αυξήσεις. Εξαιρούνται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου όλοι οι παλαιοί συνταξιούχοι, εκείνοι δηλαδή που λαμβάνουν προσωπική διαφορά. Άρα, για σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχων δεν θα υπάρξει καμία αύξηση. 

Τέλος, σε ότι αφορά το επίδομα των Χριστουγέννων είναι θλιβερό το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα που έδινε κάθε Χριστούγεννα και το οποίο ήταν διπλάσιο από αυτό που δίνεται φέτος, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η κυβέρνηση κατήργησε την νομοθετημένη 13η σύνταξη που θα λάμβαναν όλοι οι συνταξιούχοι κι όχι μόνο εκείνοι με τις πολύ χαμηλές συντάξεις. Αυτή είναι η αλήθεια του νομοσχεδίου και πρέπει να την γνωρίζουν όλοι.  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.