Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοσκόπηση ALCO: Δυσαρέσκεια για ακρίβεια και για τις υποθέσεις με κακοποιήσεις παιδιών


Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την «ψαλίδα» να κλείνει από το 8,3% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco δείχνει νέο γκάλοπ της εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.


Συγκεκριμένα, σε αναγωγή σε εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 23%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,2%.


Για τις υποκλοπές το 64% απαντά, ότι δεν έχει πειστεί από την δήλωση του πρωθυπουργού, ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση, το 18% απαντά ότι έχει πειστεί και το 18% δεν απαντά.


Για το καλάθι του νοικοκυριού


- Το 44% δεν ψωνίζει καθόλου από αυτό, το 28% ψωνίζει πολλές φορές από αυτό και το 24% ψωνίζει λίγες φορές.


- Το 39% δηλώνει ότι είναι δύσκολο να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται, το 36% ότι είναι εύκολο και το 25% δεν απαντά.


- Το 49% θεωρεί ότι τα προϊόντα που περιλαμβάνονται δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, το 28% απαντά ότι καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και το 23% δεν απαντά.


- Το 52% απαντά ότι δεν πετυχαίνει το στόχο της συγκράτησης των τιμών και το 32% ότι τον πετυχαίνει, ενώ το 16% δεν απαντά.


 Όσον αφορά στις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων


Η Αστυνομία λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απαντά το 43%, το 41% απαντά το αντίθετο και το 16% δεν απαντά.

Για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες το 26% απαντά ότι λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, το 53% απαντά το αντίθετο και το 21% δεν απαντά.

Για την Δικαιοσύνη μόλις το 16% απαντά ότι λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, το 67% απαντά το αντίθετο και το 17% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων με δικαίωμα ψήφου από όλη την Ελλάδα από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.