Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αγωνιζόμαστε - Διεκδικούμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ

(Προσυγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Τρικάλων στις 9:30 π.μ.)

       

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

v   Την στιγμή που η μέση ελληνική οικογένεια είναι στα όρια της φτωχοποίησης, με τους μισθούς στο δημόσιο τομέα καθηλωμένους για πάνω από 12 χρόνια, ο γενικός πληθωρισμός πάνω από 12 %, με τον πληθωρισμό στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια να ξεπερνάει το 40 %, η κυβέρνηση μοιράζει pass, προγραμματίζει  αυξήσεις στους μισθούς της τάξεως από 0,00 έως 1,83 € για την πλειοψηφία των συναδέλφων από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, δρομολογεί bonus σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, υπόσχεται νέο αόριστο μισθολόγιο στο  πολύ  βαθύ μέλλον.

v   Την στιγμή που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις βασικές ανάγκες τους, η κυβέρνηση προωθεί την αισχροκέρδεια σε όλους τους τομείς της οικονομίας  εργαλειοποιώντας  τον πόλεμο στην Ουκρανία που επέλεξε να είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, υποσχόμενη τεράστια κέρδη στους λίγους και δελτία διατροφής (καλάθι του νοικοκυριού) στους πολλούς.

v   Η συστηματική στοχοποίηση των εργαζομένων, το «πάγωμα» των προσλήψεων και η κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Παιδείας, η καταστολή, ο αυταρχισμός, το χτύπημα των συλλογικών δικαιωμάτων, εξυπηρετούν τον επικοινωνιακό χειρισμό της φτώχειας, την  παραπλάνηση της ελληνικής κοινωνίας και την απόλυτη επικράτηση των θέσεων των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση.

Δεν προσαρμοζόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε:

·      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

·      Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του  13ου και 14ου μισθού - Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας - Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

·      Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.

·      Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας

·      Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.

·      Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.

·      Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.

·      Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·      Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής - Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·      Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

 

Όλες και όλοι στην Γενική Απεργία

 Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, την Τετάρτη 9 /11 και ώρα 10:00 π.μ.

στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.