Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων για την Πανελλαδική Απεργία στις 9/11/2022.


Η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα μια απίστευτη τραγωδία. Η έκρηξη της ακρίβειας έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το κόστος διαβίωσης (καύσιμα, θέρμανση, ρεύμα, «καλάθι του νοικοκυριού») μετατρέπεται σε δυσβάσταχτο βραχνά, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις, κολλημένοι στα ίδια επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια, εξανεμίζονται σχεδόν από την δεύτερη εβδομάδα του μήνα.

Η κοροϊδία και η αναίσχυντη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ για δήθεν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω παροχών και εξαγγελιών της ντροπής, μόνο οργή προκαλούν.

Τα σκάνδαλα της επικαιρότητας και η αντίληψη κάποιων ότι είναι υπεράνω του νόμου, στο πλαίσιο τού, διαμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιτελικού κράτους, σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν, είναι η σταγόνα «που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Η 24ωρη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, πρέπει να είναι μια λαϊκή κινητοποίηση που θα δώσει το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν είναι νεκρή! Ότι η κοινωνία αναπνέει, διεκδικεί και αγωνίζεται! Ότι η κοινωνία ενώνεται, παλεύει και αντιστέκεται απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της πιο κυνικής Δεξιάς!

Υπάρχει ελπίδα!

Υπάρχει εναλλακτική!

Υπάρχουν οι 6 μεγάλες Εθνικές Προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. για Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, Δίκαιη Οικονομία. Είναι η μεγάλη απόφαση για το μέλλον της πατρίδας, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη και να ξαναγράψουμε ιστορία.

Η συμμετοχή στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 του Νοέμβρη είναι προσωπική και, ταυτόχρονα, συλλογική υπόθεση! Είναι το ΣΤΟΙΧΗΜΑ μας για την επερχόμενη Πολιτική Αλλαγή! Είναι η επιλογή μας για έναν νικηφόρο αγώνα υπέρ της κοινωνίας με την κοινωνία.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων, την Τετάρτη 9 Νοεμβίου, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και ώρα 10:30 πμ.

 

 

                                                                     Γραφείο Τύπου

                                                              ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.