Τελευταίες Ειδήσεις

Αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Κιέριον το 40ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΑρχίζει την ερχόμενη, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022  στις 8.00 το βράδυ στην Αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον   Καρδίτσας το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας με τη συμμετοχή πολλών Χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο κορυφαίος θεσμός  συμπλήρωσε 40 χρόνια  ζωής και προσφοράς στην Αισθητική Αγωγή της  Πατρίδας  μας συνεχίζοντας  διαμέσου της Τέχνης  με συνέπεια    τον  αγώνα για την Πολιτιστική και Πνευματική αναβάθμιση του Τόπου.

Οι Καρδιτσιώτες οφείλουν να είναι υπερήφανοι για τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Χορωδιακό θεσμό της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως.

 

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των Xορωδιών στο 40ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο,  Κορωπί Αττικής, Δράμα,  Ν. Χηλή Αλεξανδρούπολης, Λάρισα, Αγρίνιο, Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Πολύκαστρο Παιονίας,  Μητρόπολη Καρδίτσας, κ. α.

 Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας θα χτυπά από 25 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία θα προσφέρουν οι χορωδίες, που θα λάβουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 40 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, επιφυλάσσει το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στην Καρδίτσα και το Μουζάκι.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού(Λίμνη Πλαστήρα, Φανάρι, Σπηλιά του Καραϊσκάκη κ.λπ.), και στο Μουζάκι στην πανέμορφη και επιβλητική αίθουσα, χιλίων(1000) περίπου καθισμάτων του Mouzaki Palace Hotel.

 

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001) για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο συνθέτη του Μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ(1685-1759), στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο ΑΠΘ Χρήστο Σαμαρά.

 Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών  παγκοσμίως με  την συμμετοχή 150  χορωδιών, ορχηστρών, σολίστ, μαέστρων και συνθετών  από Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενο  με  τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

Στόχος της διοργάνωσης των Συναντήσεων Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Κινήματος του Νομού Καρδίτσας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προβολή του πανελλαδικά και διεθνώς και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας, θα παρουσιάσει και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιείται με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

 

      Για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την 14η  Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας(Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας  και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.