Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα: Ποινή φυλάκισης 15 χρόνων σε 35χρονο για ανθρωποκτονία


Ποινή κάθειρξης 15 ετών για ανθρωποκτονία στον 35χρονο κτηνοτρόφο επέβαλε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων που το καλοκαίρι του 2021 δολοφόνησε με καραμπίνα τον 70χρονο συγχωριανό του, στο χωριό Λοφίσκος του δήμου Κιλελέρ.


Μνήμες ξύπνησαν το πρωί της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας ενός 70χρονου κτηνοτρόφου από έναν 35χρονο συγχωριανό του, Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου που κρατείται προσωρινά στην ψυχιατρική πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.


Το παρόν στην δικαστική αίθουσα έδωσαν συγγενείς, τόσο του θύματος, όσο και του κατηγορούμενου με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του αστυνομικού που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος, λέγοντας ότι ο δράστης την ώρα της σύλληψης δήλωσε ότι «έκανα αυτό που έπρεπε, δεν γινόταν αλλιώς, δηλητηρίαζε τα πρόβατα μου».


Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έφερε αντίσταση και ήταν μια φράση που επαναλάμβανε συνέχεια». Μάρτυρες κατέθεσαν, μεταξύ των άλλων ο πατέρας του κατηγορούμενου, η σύζυγος του και ο αδελφός του που υποστήριξαν ότι είχε διαμάχες και προστριβές με το θύμα, ενώ από ένα σημείο και έπειτα απέκτησε εμμονές, θεωρώντας ότι το θύμα δηλητηρίαζε το χωράφι που έβοσκε τα πρόβατα, το χώρο γύρω από το σπίτι και ότι κινδύνευε η οικογένεια του. Από την πλευρά του θύματος κατέθεσε ο γιός του, ο ανιψιός, η γειτόνισσα που χαρακτήρισαν τον 35χρονο ως έναν άνθρωπο οξύθυμο και που είχε συνέχεια διαμάχες και προστριβές με το θύμα.


Όπως προαναφέρθηκε, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 15 ετών για ανθρωποκτονία και ένα χρόνο για οπλοχρησία, καθώς και την εισαγωγή του, στην Ψυχιατρική Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.