Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: «Ενστάσεις για όσους παραγωγούς μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το «monitoring»».


Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει το ζήτημα αναφορικά με τους ελέγχους διασταύρωσης των στοιχείων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο των τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring) και στον Νομό Τρικάλων.

 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν αγρότες στον Νομό Τρικάλων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ήταν μειωμένη σε σχέση με όσα αναμέναν να τους καταβληθούν. 

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής άμεσα προέβη σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο και όλα τα αρμόδια στελέχη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι υπεύθυνα για το monitoring - ενώ εκκρεμεί τις επόμενες ημέρες και η συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Ευάγγελο Σημανδράκο για το συγκεκριμένο ζήτημα - και περιέγραψε την κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί σε βάρος πολλών παραγωγών της περιοχής μας.

Ο κ. Λιούτας ενημερώθηκε ότι όσοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να προβούν σε ενστάσεις στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Αναφορικά με τους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες είχαν υποστεί ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα και αντιμετώπισαν και εκείνοι πρόβλημα με το mοnitoring, εκείνοι θα πρέπει να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση από τον ΕΛΓΑ και θα δικαιωθούν αμέσως μετά τη διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Για την εξειδίκευση όλων των παραπάνω ζητημάτων, αλλά και για όλα τα θέματα που αφορούν την πρωτογενή μας παραγωγή και χρίζουν αντιμετώπισης, όπως ήδη σημειώσαμε, θα πραγματοποιηθεί και η δια ζώσης συνάντηση του Θανάση Λιούτα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες ημέρες.

 

Για οποιανδήποτε διευκρίνιση, ο Θανάσης Λιούτας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.