Τελευταίες Ειδήσεις

Με τιμές-φωτιά ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης


Πού διαμορφώνεται με τα σημερινά δεδομένα η τιμή της Παρασκευής, οπότε ξεκινά η διάθεσή του. 


Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης φέρνει η απόφαση περικοπής της ημερήσιας παραγωγής του ΟΠΕΚ+ κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και ο «πόλεμος» με ΗΠΑ- ΕΕ, που έστειλε στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας τις τιμές του μπρεντ στα 98 δολάρια το βαρέλι, από 85 δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου.



Σ' αυτό το σκηνικό, η έναρξη διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης την ερχόμενη Παρασκευή με την επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία (20 λεπτά συν ΦΠΑ 24%), φέρνει ψυχρολουσία, με τιμές για τον καταναλωτή στην περιοχή του 1,55 ευρώ το λίτρο.


Πέρυσι τέτοια εποχή, η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης έγινε, χωρίς επιδότηση, στο 1,16 ευρώ το λίτρο, ενώ το 1,60 ευρώ είχαν αγγίξει οι τιμές στο κλείσιμο της περιόδου διάθεσης του καυσίμου, τον Απρίλιο, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.


Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, στο διάστημα 1 με 4 του μήνα, οι τιμές διυλιστηρίου είχαν αυξηθεί κατά 5 λεπτά. Στο διάστημα 5 με 8 του μήνα, η αύξηση ήταν 15 λεπτά και φτάσαμε χθες σε τιμές διυλιστηρίου 1,589 ευρώ ανά λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.