Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ( ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ )


Πολύ τιμητική διάκριση είχε και φέτος το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρικάλων. Πέντε καθηγητές του ( κ.κ. Γιάννης Κουτεντάκης, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Μαρίνα Παπαστεργίου, Γιάννης Φατούρος, Ανδρέας Φλουρής ) κατατάχθηκαν στη λίστα των κορυφαίων ερευνητών – επιστημόνων του κόσμου, με τη μεγαλύτερη επιρροή στα ζητήματα της αθλητικής επιστήμης και της συμβολής της στην υγεία. Όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό του ΤΕΦΑΑ, με το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που παρέχει, έχει γίνει διεθνής πόλος έλξης και για ξένους μεταπτυχιακούς φοιτητές από δεκάδες  χώρες.

Πριν λίγες μέρες οι πολυάριθμοι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ οργάνωσαν μια δυναμική κινητοποίηση για να διεκδικήσουν αυτά που είναι αυτονόητα για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο : να υπάρχει στη Σχολή τους ( περιλαμβάνει και το αξιόλογο Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας που δημιουργήθηκε το 2019 )  Φοιτητική Στέγη, Εστιατόριο και Κλειστό Γυμναστήριο.

« Η Κυβέρνηση δεν προγραμματίζει Φοιτητικές Στέγες στις επαρχιακές πόλεις» ( αυτό μου απάντησε ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ.Σκυλακάκης σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ).

 Η οργάνωση Εστιατορίου για να γίνεται η σίτιση των φοιτητών σε αξιοπρεπείς συνθήκες δεν προχωρά.

Η δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου στις Καρυές λιμνάζει επί 20 χρόνια. Την 3/12/2019 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανακοινώνει περιχαρής σε ευρεία Σύσκεψη Φορέων ότι « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά με γρήγορες διαδικασίες την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Καρυές ξεμπλοκάροντας το έργο που παραμένει στάσιμο για 17 χρόνια…».  Όμως το έργο αυτό συνεχίζει να λιμνάζει, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αγοραστού ότι « η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει το χρέος της απέναντι στη νέα γενιά και αναλαμβάνει την ευθύνη. Στηρίζουμε το Αθλητικό Πανεπιστήμιο στα Τρίκαλα και χρηματοδοτούμε τις υποδομές του...».

Η Σχολή Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως. Είναι πολύτιμη για τα Τρίκαλα. Οι διεκδικήσεις των φοιτητών και των καθηγητών της Σχολής για τις αναγκαίες υποδομές που αναβαθμίζουν τη Σχολή πρέπει να δικαιωθούν.   

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.