Τελευταίες Ειδήσεις

« Το τσιπροκάζανο της χρονιάς »


 Αποστακτήριο
, λέβητας, άμβυκας, καζάνι, ρακοκάζανο, καζαναριό και όπως αλλιώς ονομάζεται ανά την Ελλάδα, σημαίνει μια διαδικασία γιορτινή, γεμάτη παράδοση, αρώματα, γεύσεις και απόλαυση. Πάνω απ’ όλα όμως αποτελεί βίωμα και μνήμη που μένει βαθιά μέσα στην ψυχή όσων το ζουν.

             Έτσι ήταν και το δικό μας τσιπροκάζανο – όπως το λέμε στην Καρδίτσα. Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποφάσισε φέτος να δώσει την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους της να ζήσουν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης, αλλά και να βιώσουν όλο αυτό το κοινωνικό συναπάντημα που δημιουργείται μ’ αυτή την αφορμή. Η πρόσκληση απευθυνόταν ακόμα και στα μικρά παιδιά, επειδή τα βιώματα δημιουργούνται σε μικρή ηλικία και ειδικά στην ελληνική ύπαιθρο τέτοια βιώματα υπάρχουν ουκ ολίγα!

             Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, οι εθελοντές της τοπικής μας διοίκησης έπιασαν δουλειά από νωρίς και ετοίμασαν τον χώρο στο αποστακτήριο του κ. Θωμά Μπράντζου, στη Μητρόπολη Καρδίτσας. Ο ίδιος, πρόεδρος των αμβυκούχων Ν. Καρδίτσας και ένθερμος υποστηρικτής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, είχε πολλά να πει και να εξηγήσει σε όλους τους επισκέπτες. Φυσικά, έδωσε και τις απαραίτητες συμβουλές για τη σωστή κατανάλωση του τσίπουρου. Για τους φίλους μας είχαν ετοιμαστεί διάφορα μεζεδάκια – τσιπρομεζέδες κατά το πιο καρδιτσιώτικο, ενώ τα κάρβουνα πήραν μεταφορικά και κυριολεκτικά «φωτιά»!

              Σε μια παρουσία – έκπληξη, βρέθηκε κοντά μας και φέτος ο διάσημος ανά την Ελλάδα σολίστας του κλαρίνου, Βασίλης Κωσταρέλος. Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης έκανε τα αδύνατα, δυνατά και κατάφερε τελικά να έρθει μαζί μας, ξεπερνώντας σημαντικές δυσκολίες και δείχνοντας επίσης την αγάπη και εκτίμηση προς την Ένωση μας. Μαζί με την εκλεκτή παρέα του μας ταξίδεψαν σε μουσικούς δρόμους της παράδοσης, απόλυτα ταιριαστούς με την όλη διαδικασία.

              Κοντά μας επίσης βρέθηκε ο ταμίας του εθνικού μας τμήματος και πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Λάρισας, Αχιλλέας Καλαμπούκας, όπως και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της τοπικής διοίκησης Τρικάλων, Γιάννης Φλόκας. Για μια ακόμη φορά βεβαίως ξεχώρισε η παρουσία του επίτιμου μέλους μας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μητρόπουλου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σπηλιάς, ο οποίος από τη μεριά του μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και συμμετείχε πολλαπλά στην οργάνωση του εγχειρήματος. Το απόσταγμα ήταν εξαιρετικής ποιότητας, όπως αποφάνθηκαν οι πιο έμπειροι, η δε βραδιά έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Το «άγιο» τσιπουράκι της τοπικής μας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι οι φίλοι μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

             Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους τις εταιρείες Λέφας Εμπορική, Μπακρατσάς – Εμπόριο Κρέατος, Παραδοσιακές Πίτες – Παπαθεοχάρης Κωνσταντίνος και τον κ. Τάκη Ανδριά για την διάθεση τραπεζοκαθισμάτων.

             Και του χρόνου με υγεία!

         

 Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’





 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.