Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων


Τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης του ανθρώπου, για αυτό το λόγο οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα φροντίζουμε με τον τρόπο που δικαιούνται.

Η σημερινή ημέρα είναι απλώς μια ημέρα υπενθύμισης για το πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση προς τους τετράποδους φίλους μας, τα δικαιώματα τους καθώς και για τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι τους.

Ο Δήμος Μετεώρων αντιμετωπίζοντας  με ευαισθησία τα αδέσποτα ζώα,  έχει καταφέρει να βελτιώσει αρκετά τον χειρισμό ελέγχου των αδέσποτων ζώων, πολλά  φιλοξενούνται στο προσωρινό  καταφύγιο ενώ  η κατασκευή Κυνοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα έργο που θα βελτιώσει κατά πολύ την σωστή διαχείριση στο συγκεκριμένο χρόνιο πρόβλημα.

Το  Άρθρο 2 της Παγκόσμιας Διακήρυξης  για τα ζώα είναι σαφής: «o άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου». Κρατώντας αυτή την πρόταση στο μυαλό μας ας προσπαθήσουμε όλοι να συμπεριφερόμαστε έτσι ώστε να τερματίσουμε την σκληρότητα και τον πόνο των ζώων για πάντα.

«Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνο απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας: τα ζώα…». Μίλαν Κούντερα

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.